Hva er et dokumentåpent passord? (PDF-brukerpassord)

Et dokumentåpent passord er et passord som brukes til å begrense åpningen av en PDF-fil. I motsetning til dette brukes PDF-eierpassord for å gi dokumentbegrensninger i PDF-filer.

Mens dette passordet kalles dokumentåpent passord i Adobe Acrobat, kan andre PDF-programmer referere til dette passordet som PDF-brukerpassord eller PDF-dokumentets åpne passord.


Slik setter du et dokumentåpent passord på en PDF

Noen PDF-lesere kan la deg beskytte åpningen av PDF-filen med et passord, men det er vanligvis spesialverktøy som inkluderer det alternativet. Det er også noen PDF-skapere som har muligheten til å opprette et PDF-brukerpassord.

Med verktøy som lager PDF-filer, må du vanligvis starte med en fil som ikke er en PDF (siden ideen er å lage en PDF), og derfor ikke er så nyttig hvis du ønsker å gjøre et dokument åpent passord for en eksisterende .PDF-fil.

Du kan installere gratis prøveversjon av Adobe Acrobat for å beskytte en PDF med et passord, eller selvfølgelig bruke fullversjonen hvis du har den. Bruke filet > Eiendommer menyen og deretter Sikkerhet kategorien for å finne Sikkerhetsmetode alternativ. Velge Passordsikkerhet og velg deretter alternativet i det nye vinduet som heter Krev passord for å åpne dokumentet. Skriv inn et passord i det tekstfeltet for å opprette dokumentets åpne passord for PDF-filen.

To andre alternativer for å legge til et passord til en PDF er å bruke nettstedet Soda PDF eller Sejda. De er veldig enkle å bruke: last opp PDF-filen til nettstedet og skriv deretter inn passordet du vil bruke.

Passordbeskytt PDF-siden på Smallpdf.com er et lignende nettsted der du kan forhindre at en PDF åpnes med mindre passordet du velger er angitt. Du kan bruke to PDF-filer på nettstedet deres per dag uten å betale.


Hvordan knekke eller fjerne et PDF-dokument Åpne passord

Dokumentåpne passord blir ikke lett hacket, men det er noen få verktøy for gjenoppretting av PDF-passord som kan gjøre det via et voldsomt angrep, gitt nok tid.

Nettstedet Smallpdf.com er et eksempel. Etter å ha forsøkt å fjerne passordet for deg, vil det be deg om å oppgi passordet selv hvis det ikke lykkes. Uansett fjerner du passordet for deg, slik at du deretter kan laste det ned til datamaskinen og bruke det som en vanlig PDF-fil.

Som du leste ovenfor, kan Smallpdf.com bare håndtere to PDF-filer per dag, gratis brukere. Dette betyr at du kan angi et passord på to PDF-filer, fjerne brukerpassordet på to PDF-filer, eller gjøre en kombinasjon av begge, men bare involvere to filer i løpet av hver dag.

For å bare fjerne passordet kan du åpne dokumentet i Adobe Acrobat. Det vil selvfølgelig få deg til å angi passordet før du kan gå videre, hvorpå du kan følge de samme trinnene som beskrevet ovenfor for å sette brukerpassordet, men ved å velge Sikkerhet No. istedenfor Passordsikkerhet.

Mens Soda PDF-nettstedet nevnt ovenfor brukes til å sikre en PDF, kan du med Soda PDF Unlock PDF-siden fjerne passordet. I motsetning til en PDF-passordknekker, må du vite passordet. Dette nettstedet er nyttig hvis du bare vil fjerne passordbeskyttelsen.


Legg igjen en kommentar