Hvordan teste en mistenkelig lenke uten å klikke på den

Hva å vite

  • E-postkoblinger er vanligvis legitime, men noen ganger er de et triks designet for å åpne datamaskinen din for et virus eller skadelig programvare.
  • Korte lenker, lenker i uønsket e-post og lenker med rare karakterstrenger er de største synderne som utsetter deg for hackere.
  • Koble skannere, anti-malware programvare med sanntidsskanning, og second-opinion programvare kan hjelpe deg med å blokkere trusler og holde deg trygg.

Denne artikkelen forklarer hva du skal se etter i en hvilken som helst lenke du vurderer å klikke, og deler viktige sikkerhetstips for å holde hackere borte.

Hvis du har å gjøre med en innebygd lenke, kan du ikke se URL-adressen automatisk. Hold markøren over lenken for å avsløre URL-en uten å klikke på den og få tilgang til destinasjonssiden.


Inspiser korte lenker

En anelse om at lenken din kan være farlig, er at URL-en virker for kort. Mens lenkeforkortingstjenester som Bitly er populære og vanlige verktøy for å lage kortere lenker, bruker skadedistribusjonsdistributører og phishere lenkeforkortelse for å skjule linkenes virkelige destinasjoner.

Du kan ikke fortelle om en kort lenke er farlig bare ved å se på den. Bruk en lenkeutvidelsestjeneste som ChecShortURL for å avsløre en kortkoblings reelle tiltenkte destinasjon. Noen lenkeutvidelsessider forteller deg til og med om lenken er på en liste over kjente "dårlige nettsteder." Et annet alternativ er å laste inn en nettleser-plugin-modul som viser deg destinasjonen til en kort lenke hvis du høyreklikker på kortlenken.


Bekreft koblinger i uønskede e-poster

Et vanlig phishing-knep er å sende en e-post som virker som om den kommer fra banken din. Disse e-postene instruerer ofte ofrene om å "bekrefte informasjonen din" ved å klikke på en lenke, tilsynelatende for å gå til bankens nettsted.

Hvis du mottok en uønsket e-post som visstnok er fra banken din der du blir bedt om å klikke på en lenke, er du sannsynligvis målet for et phishing-angrep.

Selv om lenken til banken din ser legitim ut, ikke klikk på den. Besøk bankens nettsted via nettleseren din, enten ved å angi adressen eller få tilgang til et bokmerke. Dette rådet gjelder også for uønskede tekster fra "banken".


Vokt dere for koblinger med merkelige karakterstrenger

Noen malware-distributører skjuler destinasjonen for malware eller phishing-nettsteder ved å bruke det som kalles URL-koding. For eksempel, med URL-koding, oversettes bokstaven A til% 41.

Ved hjelp av koding kan malware-distributører maskere destinasjoner, kommandoer og andre ekle ting i en lenke slik at du ikke kan lese den. Bruk et URL-dekodingsverktøy, for eksempel URL-dekoder, for å finne ut den nøyaktige destinasjonen til URL-en.


Generelle sikkerhetstips for lenker

Skann lenken med en koblingsskanner

Koble skannere er nettsteder og plugin-moduler som lar deg angi nettadressen til en mistenkelig lenke og sjekke den for sikkerhet. Norton SafeWeb, URLVoid og ScanURL tilbyr sikkerhetskontroll for koblinger. De indekserer den eksterne destinasjonen og rapporterer deretter hva som ble funnet, slik at du aldri trenger å laste nettstedet på din egen datamaskin.

Aktiver sanntid eller aktiv skanning i programvaren mot skadelig programvare

Dra nytte av alle aktive eller sanntidsskannealternativer som tilbys av programvaren mot skadelig programvare. Disse alternativene bruker kanskje mer systemressurser, men det er bedre å fange skadelig programvare mens den prøver å komme inn i systemet ditt i stedet for etter at datamaskinen din allerede er infisert.

Hold anti-skadelig programvare og antivirusprogramvare oppdatert

Hvis antimalware- eller antivirusprogramvaren din ikke får tilgang til de nyeste virusdefinisjonene, kan den ikke fange de nyeste truslene i naturen som kan infisere maskinen din. Sørg for at programvaren din er satt til automatisk oppdatering regelmessig, og sjekk datoen for den siste oppdateringen for å sikre at oppdateringene faktisk skjer.

Vurder å legge til en annen oppfatning av skadelig programvare

En annen-menings skadelig skanner kan tilby en annen forsvarslinje hvis ditt primære antivirusprogram ikke oppdager en trussel. Noen gode andre meningsskannere, som Malwarebytes og Hitman Pro, kan utgjøre en reell forskjell.


Legg igjen en kommentar