Hvordan lage en Mailto-lenke for et nettsted

Hvert nettsted har en "gevinst" - den tiltenkte handlingen som en besøkende foretar. De fleste nettsteder støtter flere mulige gevinster. For eksempel kan et nettsted tillate deg å registrere deg for et nyhetsbrev på e-post, registrere deg for et arrangement eller laste ned en whitepaper. E-post tilbyr en lav friksjon måte å opprette en forbindelse på, slik at en mailto-lenke på nettstedet ditt gir en god allmennvinn.

Mailto-lenker er lenker på websider som peker til en e-postadresse. Når en besøkende på nettstedet klikker på en av disse mailto-koblingene, åpnes standard e-postklienten på vedkommendes datamaskin, og de kan sende en melding til den e-postadressen som er angitt i mailto-lenken. For mange brukere med Windows vil disse koblingene åpne Outlook og ha en e-post klar til bruk basert på kriteriene du har lagt til "mailto" -lenken.

Disse e-postkoblingene er en fin måte å gi et kontaktalternativ på nettstedet ditt, men de har noen utfordringer.


Hvordan lage en Mailto-kobling

For å opprette en lenke på nettstedet ditt som åpner et e-postvindu, bruk en mailto-lenke. For eksempel:

Send meg en e-post

For å sende e-post til mer enn én adresse, skiller du bare e-postadressene med komma. I tillegg til adressen som skal motta denne e-posten, kan du også sette opp e-postkoblingen din med en CC, BCC og emnelinje. Legg til de valgfrie elementene i lenken ved å skille dem med et spørsmålstegn.

For å unngå potensielle feil i HTML-en din, bruk % 20 i stedet for et mellomrom. For eksempel strengtest-e-postadressen skal representeres som test% 20mail.

For eksempel, for å spesifisere en e-post som sendes til to adresser og CC'd til en adresse, og som spesifiserer en emnelinje, bruk følgende lenke:

send oss ​​en


Ulempen med Mailto-koblinger

Så enkelt som disse koblingene er å legge til, og så nyttige de kan være for mange brukere, er det også ulemper ved denne tilnærmingen. Mange spam-programmer gjennomsøker nettsteder som høster e-postadresser for å bruke i spam-kampanjer, eller for å selge til andre som vil bruke disse e-postene på denne måten.

Selv om du ikke får mye spam, eller har et godt spamfilter for å prøve å blokkere denne typen uønsket og uønsket kommunikasjon, kan du fremdeles få mer e-post enn du kan håndtere. For å forhindre at dette skjer, bør du vurdere å bruke et webskjema på nettstedet ditt i stedet for en mailto-lenke.


Bruke skjemaer

Vurder å bruke et webskjema i stedet for en mailto-lenke. Disse skjemaene kan også gi deg muligheten til å gjøre mer med denne kommunikasjonen, siden du kan stille spesifikke spørsmål på en måte som en mailto-lenke ikke tillater. Med svarene på spørsmålene dine kan du kanskje bedre sortere gjennom e-postinnsendelser og svare på disse henvendelsene på en mer informert måte.

I tillegg til å kunne stille flere spørsmål, har bruk av et skjema også fordelen av ikke (alltid) å skrive ut en e-postadresse på websiden for spammere å høste.

Legg igjen en kommentar