Google-oppgaver forklart

Google Tasks er en gratis online tjeneste som administrerer oppgavelister og er tilgjengelig via Google-kontoen din. Selv om det ikke er så avansert som en dedikert oppgaveliste, holder Google Tasks oversikt over oppgaver og deloppgaver, noe som gjør det nok til å dekke de fleste behov.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder nettversjonen av Google Tasks og mobilappene for iPhone- og Android-smarttelefoner som Samsung Galaxy-serien og Motorola Moto.


Hva er Google-oppgaver?

Google Tasks er et sted hvor du kan lage lister over elementer eller oppgaver du trenger å gjøre og krysse dem av når de er ferdige. Du kan opprette flere lister, så det er en liste for dagligvarebutikken, en for jernvarebutikken og en liste over oppgaver som må gjøres før du starter et ombyggingsprosjekt.

Google Tasks fungerer ved siden av Google Kalender, slik at oppgaver du oppretter for ombyggingsprosjektet, for eksempel, kan ha forfallsdatoer.

Hvorfor vil du ha Google-oppgaver?

Å håndtere papirlapper er en velprøvd og ekte å-gjøre-metode, men en magnetisk dagligvareliste som er festet til kjøleskapet er ikke effektiv, og klistrelapper kan strø på et skrivebord. Google Tasks er en alt-i-ett-listeprodusent og oppgaveorganisator, og hvis du bruker Google-produkter som Gmail eller Google Kalender, har du tilgang til det.

 Google, Inc.

Google er kjent for å lage solide produkter uten spenning som er forenklede og enkle å bruke. Dette beskriver Google Tasks perfekt. Det kan ikke konkurrere med apper som Todoist når det gjelder funksjoner, men hvis du vil at en app skal holde oversikt over handlelister eller spore varer på oppgavelisten din, er den perfekt. Og det er gratis.

Det beste er at oppgavelistene dine finnes i skyen og lagres på Google-datamaskiner og ikke dine. Få tilgang til dagligvarelisten eller oppgavene dine fra din stasjonære PC, bærbare datamaskin, nettbrett eller smarttelefon, og det er den samme listen. Dette betyr at du kan lage dagligvarelisten på den bærbare datamaskinen din hjemme og se den på smarttelefonen mens du er i butikken.


Hvordan åpne Google Tasks i Gmail

Den enkleste måten å få tilgang til Google Tasks er via Gmail-nettstedet. Dette lar deg bruke Google Tasks ved siden av e-posten din og gjør det enkelt å ta oppgaveartikler sendt til deg og flytte dem til Google Tasks.

  1. Åpne en nettleser, gå til https://mail.google.com, og logg på Gmail-kontoen din hvis du blir bedt om det.

  2. Velg i sidepanelet til høyre Oppgaver (det blå sirkulære ikonet med en hvit diagonal dash).

  3. I det utvidede panelet. plukke ut Legg til en oppgave for å lage en ny oppgave. Hvis du vil redigere oppgavedetaljer, legge til underoppgaver eller tilordne en dato til en oppgave, holder du markøren over oppgaven og velger Rediger (blyantikonet).


Hvordan få tilgang til Google-oppgaver i Google Kalender

Du kan også bruke Google Tasks til å kontrollere statusen for oppgavene dine og legge til nye oppgaver mens du ser på kalenderen din. Som standard er Google Kalender satt til å vise påminnelser i stedet for oppgaver, men det er enkelt å bytte visning.

  1. Gå til Google Kalender på https://calendar.google.com og logg på Google-kontoen din om nødvendig.

  2. For å se oppgaver i Google Kalender, slå på Oppgavevisning. I panelet til venstre velger du Mine kalendere Og velg Oppgaver. Hvis en dato er tilordnet en oppgave, vises den i kalenderen som en grønn etikett.

  3. For å legge til og fjerne oppgaver, gå til venstre panel og velg Oppgaver.

Velg den grønne etiketten for en oppgave for å se mer informasjon. Dobbeltklikk på den grønne oppgavelappen for å gå til redigeringsskjermen for Google Tasks for den oppgaven.

Hvordan få tilgang til Google-oppgaver på smarttelefonen

Hvis du har en Android-enhet eller en iPhone, kan du bruke Google Tasks-appen for å få tilgang til oppgavene dine via smarttelefonen din.

  • Hvis du har en iPhone, kan du laste ned Google Tasks fra App Store.
  • Hvis du har en Android-smarttelefon som en Samsung Galaxy, Motorola Moto eller Google Pixel, kan du laste ned Google Tasks fra Google Play-butikken.
  • For å få tilgang til Google Tasks på din iPhone, iPad eller Android-enhet i en nettleser, gå til https://mail.google.com/tasks/canvas. Dette er en fin måte å få rask tilgang til oppgaver på en smarttelefon eller nettbrett, men det er ikke så fullverdig som appen.

Legg igjen en kommentar