Hvordan svare på Craigslist-e-post

Når du bruker Craigslist til å selge eller kjøpe noe, kommuniserer du ved å sende e-post til den andre personen i transaksjonen. Men for å beskytte kjøpers og selgers privatliv holder Craigslist e-postadressene skjult. Selv gitt dette sikkerhetssystemet, vil du kanskje ta ytterligere forholdsregler når du svarer på e-post fra tjenesten.


Hvordan fungerer det å kontakte noen på Craigslist

Craigslist gir en "cover" e-postadresse som blir videresendt til mottakerens faktiske e-postadresse. Bare Craigslist kjenner de virkelige e-postadressene til begge parter. På denne måten, hvis en av de involverte viser seg å være upålitelig, har de ikke den andre personens e-postadresse. Når du kjøper eller selger varer på Craigslist, kommuniserer du gjennom nettstedet ved hjelp av dette toveis e-postreléet.

Hvordan kontakte noen på Craigslist

Når du svarer på et innlegg (det vil si at noen har noe til salgs som du vil kjøpe), ser du en adresse som ser ut: [email protected]

Craigslist gir deg muligheten til å kopiere og lime inn denne e-postadressen i et e-postprogram du åpner på egen hånd, ELLER du kan bare klikke på en av de oppgitte lenkene for å åpne e-postkontoen din.


Hva blir sendt når du sender e-post til noen på Craigslist

Når du mottar en e-post som svarer på en annonse, ser du en adresse som ser ut: [email protected] Selv om du bruker det vanlige e-postprogrammet ditt som du pleier å gjøre, skjuler slike e-postadresser avsenderens faktiske e-postadresse (for eksempel [email protected]).

Når du legger ut en annonse, må du alltid bruke Craigslist proxy-e-postadressen. I tillegg bruker du bare fornavnet ditt i feltet Kontaktnavn.


Beskytt din personvern

Husk at når du kommuniserer ved hjelp av proxy-e-postadressen, vises ditt virkelige navn fremdeles, og det samme gjør signaturdata, som firmanavn, telefonnummer osv. Hvis du er bekymret for personvernet ditt, bør du vurdere å bruke en alternativ e-postadresse, for eksempel en Gmail-adresse du bruker bare for kjøp.

Andre sikkerhetstips

Noe av grunnen til at Craigslist bruker e-postsystemet det gjør, er å forhindre svindel og distribusjon av din private informasjon. Men det kan bare gjøre så mye. Gjør din del ved å huske å ikke klikke på lenker i e-post du mottar, med mindre du stoler på avsenderen. Vet at e-post kan doktoriseres for å se ut som om de kommer fra en bestemt avsender (for eksempel Craigslist). Hvis du er i tvil, må du alltid kontakte avsenderen først for å bekrefte gyldigheten.

I tillegg, når du er i kontakt med en kjøper eller selger, vil du kanskje bytte mobilnummer slik at du kan sende tekstmeldinger for å gjøre transaksjonen enklere. Mens de aller fleste Craigslist-brukere er pålitelige, må du følge dine instinkter om du vil tilby denne informasjonen. Husk også å bruke personlige sikkerhetsvaner som å møte på et nøytralt, offentlig sted, for eksempel en kaffebar eller en matbutikk. 


Legg igjen en kommentar