Hvordan sjekke staving i Outlook

Hvis du var Windows Live Hotmail-bruker, vet du at e-postmeldingen din nå er på Outlook.com, noe som er litt annerledes enn det databaserte Microsoft Outlook-programmet. Du lurer kanskje på hvor stavekontrollfunksjonen forsvant til med endringen.

Når det gjelder stavekontrollen, sier Microsoft:

"Det er ikke noe stavekontrollalternativ i Outlook.com. For å kontrollere stavemåten din, må du bruke nettleseren din. Stavekontroll er tilgjengelig i Microsoft Edge, Internet Explorer 10 og nyere versjoner og gjeldende versjoner av Firefox, Chrome, og Safari. Sjekk alternativene for nettleseren din for å lære mer om hvordan du kontrollerer staving. "

Heldigvis har de fleste nettlesere og operativsystemer nå innebygd stavekontroll. Du har sannsynligvis sett stavekontrollen i aksjon hvis du legger ut meldinger på nettet eller bruker et elektronisk e-postsystem; en rød linje vises under ord stavekontrollen ikke kjenner igjen. 

De fleste av disse stavekontrollfunksjonene i nettleseren er aktivert som standard, så du trenger ikke engang å jakte på hvordan du slår på dem. Hvis stavekontroll ikke er aktivert, eller hvis du vil deaktivere den, er det imidlertid instruksjoner for å finne disse innstillingene i populære nettlesere og operativsystemer.


Stavekontroll i Chrome

For MacOS, i toppmenyen med Chrome åpen, klikk Rediger > Stavekontroll og grammatikk > Sjekk staving mens du skriver. Det er aktivert når et hake vises ved siden av alternativet i menyen.

For Windows:

  1. Klikk på de tre vertikale prikkene øverst til høyre i nettleservinduet for å åpne menyen.

  2. Klikk innstillinger i menyen.

  3. Rull ned i vinduet Innstillinger og klikk Avansert

  4. Bla ned til delen Språk og klikk Stavekontroll.

  5. Klikk på ved siden av språket du vil at stavekontroll skal forekomme, for eksempel engelsk bryter. Den vil bevege seg til høyre og bli blå når den er aktivert.


Stavekontroll i MacOS og Safari

Svært lik Chrome, i toppmenyen med Safari åpen, klikk Rediger > Stavekontroll og grammatikk > Sjekk staving mens du skriver. Det er aktivert når et hake vises ved siden av alternativet i menyen.

Mac-operativsystemet, MacOS, tilbyr også stavekontrollfunksjoner. Følg disse trinnene for å justere disse:

  1. Åpne system~~POS=TRUNC app.

  2. Klikk Tastatur.

  3. Klikk på tekst fanen.

  4. Sjekk alternativene for tekstredigering du vil aktivere: Korriger staving automatisk, Bruk store bokstaver automatiskog Legg til periode med dobbel mellomrom.


Stavekontroll i Windows og Microsoft Edge

På et Windows-system sjekker ikke Microsoft Edge-nettleseren stavemåten. stavekontrollinnstillingen er faktisk en Windows-innstilling. For å endre denne innstillingen, følg disse trinnene i Windows 10:

  1. Åpne vinduet Innstillinger ved å trykke på Windows-tasten + I.

  2. Klikk Enheter.

  3. Klikk Typing i venstre meny.

  4. Bytt bryteren under de to tilgjengelige alternativene, avhengig av hvilken du foretrekker: Auto feilstavede ordog Uthev feilstavede ord.


Andre stavekontrollalternativer

Nettlesere tilbyr spesialtillegg som kan utvide funksjoner eller legge til nye i nettleseropplevelsen din. Stavekontroll og plugin for grammatikkontroll er tilgjengelig som ikke bare kan få feilstavinger, men også gi deg råd om bedre grammatikk.

En av disse er Grammarly. Den sjekker stavemåten og grammatikken din mens du skriver inn en nettleser og blir installert som et plugin i de mest populære nettleserne, for eksempel Chrome, Safari og Microsoft Edge.

Legg igjen en kommentar