Slik slår du av varsler på Chrome i Windows 10

Selv om det er nyttig i visse tilfeller, kan Google Chrome-varsler ofte komme i veien for det du gjør og bli en plagsom funksjon i en ellers solid nettleser. Slik slår du av varsler på Chrome i Windows 10.

Denne opplæringen er bare ment for brukere som kjører Windows 10-operativsystemet.


Slik deaktiverer du Chrome-varsler

Hvis du er lei av å se varsler dukker opp på PC-en din, følg disse trinnene for å deaktivere dem.

Alle Chrome-varsler skjules automatisk når du surfer i inkognitomodus.

  1. Åpne Chrome-nettleseren din.

  2. Velg meny, representert av tre vertikalt justerte prikker og plassert øverst til høyre i nettleservinduet.

  3. Når rullegardinmenyen vises, velger du innstillinger. Du kan også skrive inn følgende i Chrome adresselinje i stedet for å velge dette menyelementet: chrome: // settings

  4. Chrome-innstillingsgrensesnittet vises i en ny fane. Bla ned og velg Avansert.

  5. Bla ned igjen og velg Personvern og sikkerhet seksjon. Velg deretter Nettstedinnstillinger.

  6. Plukke ut Påminnelser i Tillatelser-delen.

  7. Skriv inn en delvis eller full URL i Chromes grensesnitt for varslingsinnstillinger Søk i boksen for å se om varsler for det aktuelle nettstedet er tillatt eller blokkert. Disse betegnelsene lagres når du velger et bestemt alternativ fra et popup-varsel generert av det respektive nettstedet.

  8. Rett under søkeboksen kan du velge Spør før du sender veksle. Denne innstillingen er aktivert som standard, og kontrollerer om Chrome ber deg om tillatelse når et bestemt nettsted ønsker å sende push-varsler til nettleseren din.

    Det anbefales at du lar denne innstillingen være som den er, så du blir bedt om når et nettsted som ikke er på listen Tillat eller blokker, prøver å sende et push-varsel til Chrome.

  9. Seksjonen Blokker inneholder en liste over nettadresser som ikke har lov til å sende varsler til nettleseren din. For å slette et nettsted fra blokkeringslisten, velg først Flere handlinger, funnet helt til høyre for navnet og representert av tre loddrett justerte prikker, og velg deretter fjerne.

    Når en oppføring blir fjernet fra blokkeringslisten, blir du nok en gang bedt om å tillate eller nekte push-varsler fra dette nettstedet gjennom Chrome. Hvis du bare vil tillate varsler fra dette nettstedet uten å bli bedt om tillatelse hver gang, velger du Allow.

  10. Du har også lagt merke til et tredje alternativ i lokalmenyen. Plukke ut Rediger for å endre URL-adressen til det enkelte nettstedet. Plukke ut Spar etter at du har gjort noen endringer.

  11. Ved siden av ikonet Flere handlinger er det en pil mot høyre som viser individuelle tillatelser for det aktuelle nettstedet når det er valgt. Velg hver tillatelse om gangen, og velg et alternativ for det fra menyen til høyre.

    I tillegg til grunnleggende varslingsinnstillinger, kan du også konfigurere en rekke andre alternativer for hvert nettsted, for eksempel om de har tilgang til kameraet og mikrofonen din, eller hvis du vil tillate automatiske nedlastinger som kommer fra domenet deres.

    Vær veldig forsiktig når du endrer individuelle nettstedstillatelser, spesielt de som involverer tilgang til betalingsmåtene dine eller muligheten til å utføre Flash- eller JavaScript-kode. Hvis du vil bruke standardtillatelsene, som vanligvis er de sikreste, velger du bare Tilbakestill tillatelser.

  12. Når du går tilbake til hovedskjermbildet for varslingsinnstillinger, er det også en del merket Allow. Ethvert nettsted som er oppført under Tillat overskrift er konfigurert til å sende push-varsler til Chrome uten å måtte be om tillatelse på forhånd. I likhet med Block-delen, kan du velge å redigere eller fjerne noen av disse oppføringene, eller legge dem til i Block-delen. Du kan også endre andre tillatelser for hvert nettsted ved å velge pilen som vender mot høyre, som beskrevet i forrige trinn.

    URL-er legges til i seksjonene Blokker og Tillat når du velger det tilsvarende alternativet i et individuelt push-varsel. Du kan imidlertid velge Legg øverst til høyre i hver seksjon for proaktivt å inkludere nettsteder i hver liste.


Legg igjen en kommentar