Slik får du tilgang til iCloud-bilder fra Apple- eller Android-enheter

Apples første forsøk på bildedeling ble kalt My Photo Stream, og selv om det hadde sine fordeler, fungerte det ikke på enheter som ikke er fra Apple. Med iCloud Photos kan du imidlertid lagre bilder og videoer i iCloud, og deretter få tilgang til filene fra enheter med iOS, iPadOS, macOS, Windows og Android.

Emilie Dunphy / Web

Apple designet iCloud Photos for å gi deg en måte å sikkerhetskopiere bildene du tar på en iPhone, iPad eller et digitalt kamera. I motsetning til My Photo Stream, laster ikke iCloud Photos automatisk ned alle bildene dine til alle enhetene dine. I stedet velger du optimaliserte versjoner av bilder du vil laste ned til enheten, og sparer lagringsplass.

Vi viser deg hvordan du får tilgang til bilder som er lagret i iCloud Photos fra Apple, Windows og Android-enheter, samt fra hvilken som helst nettleser.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iOS 13, iPadOS 13, macOS Catalina (10.15), Windows 10 og Android 10. Disse instruksjonene kan også gjelde for noen tidligere versjoner av disse operativsystemene, selv om meny- og kommandonavn kan være forskjellige .


Slik får du tilgang til iCloud-bilder fra iPhone, iPod touch og iPad

Før du kan bruke iCloud Photos på iOS- eller iPadOS-enheten din, må du slå den på. Fullfør deretter følgende trinn for å få tilgang til bildene dine:

 • Trykk på på enheten din Bilder.
 • Trykk på på i Bilder-appen Bilder fanen.

Du kan se bilder etter år, måned eller dag bildene ble tatt, eller du kan se alle bildene.

Bilder er en flott app for å se på bildene dine eller lage videominner fra bilder. Det er også en dokumentkatalog der du kan dele bilder med en e-post, tekstmelding eller sosiale medier; sende filer til en nærliggende Apple-enhet ved hjelp av AirDrop; eller lagre bilder i andre skybaserte tjenester som Dropbox eller Google Drive.

Photos-appen går hånd i hånd med Files-appen i iOS og iPadOS. Trykk på et bilde i Bilder-appen, trykk på Dele ikonet, og trykk deretter på Lagre til filer. Derfra kan du lagre bildet til hvilken som helst tjeneste du konfigurerer i Filer (for eksempel iCloud Drive eller Google Drive) eller på enheten din.

I iPadOS kan du vise filer og bilder-appene samtidig i delt visning, og deretter dra bilder fra en app til en annen.


Slik får du tilgang til iCloud-bilder på Mac

Som med iOS og iPadOS, er Photos-applikasjonen i macOS den raskeste måten å vise bilder i iCloud Photos. Bildene oppbevares i samlinger, og du kan se minnene som er opprettet fra bildene og videoene i samlingene.

Du kan dra bilder fra Photos-appen til hvilken som helst mappe på din Mac. Du kan også slippe bilder i andre applikasjoner, for eksempel Microsoft Word eller Apple Pages.

Hvis du ikke ser iCloud Photos-bildene dine i Photos-applikasjonen på din Mac, kan det hende du må slå på funksjonen. Gjør følgende for å gjøre det:

 1. Plukke ut system~~POS=TRUNC.

 2. In system~~POS=TRUNC, plukke ut Apple-ID.

 3. In Apple-ID, i sidefeltet, velg iCloud. Så, under Apper på denne Macen ved hjelp av iCloud, plukke ut Bilder.

 4. Du kan bli bedt om å logge på iCloud-kontoen din. Du kan også bli bedt om å bekrefte iCloud-innstillingene.


Hvordan få tilgang til iCloud-bilder fra Windows

Hvis du vil få tilgang til iCloud Photos fra en Windows-basert enhet, må du først laste ned og installere iCloud for Windows på PCen. Gjør følgende for å konfigurere iCloud Photos på enheten din:

 1. Åpne iCloud for Windows.

 2. Ved siden av Bilder, plukke ut alternativer.

 3. In Bilder Valg, plukke ut iCloud Photo Library, Og velg deretter Ferdig.

 4. Plukke ut Påfør.

For å få tilgang til bildene dine i iCloud Photos, åpne File Explorer. I navigasjonsruten utvider du rask tilgang, Og velg deretter iCloud Bilder. I detaljruten deler Windows iCloud-bilder i tre kategorier:

 • Nedlastinger: Dette er bildene du tok på iPhone eller iPad. Disse filene skal lastes ned automatisk til din PC.
 • Opplastinger: Herfra kan du laste opp bilder til Apple-enhetene dine.
 • delt: Denne mappen gir deg tilgang til alle delte fotoalbum som er tilgjengelige i iCloud.


Slik får du tilgang til iCloud-bilder fra Android

Apple tilbyr en nettleserbasert versjon av visse iCloud-apper for Android. Det fungerer omtrent det samme som i iOS eller iPadOS, men med færre alternativer. For eksempel kan du bare dele bilder via e-post eller ved å kopiere en lenke.

I skrivende stund er bare appene Bilder, Notater, Finn min iPhone og Påminnelser tilgjengelig fra Android-nettleseren.

For å få tilgang til iCloud Photos på en Android-enhet, åpne en nettleser og gå til www.icloud.com. Logg på iCloud når du blir bedt om det, og trykk deretter på Bilder.


Slik får du tilgang til iCloud-bilder fra en nettleser

Hvis du ikke vil konfigurere iCloud på enheten din eller bruker andres enhet (inkludert en Chromebook-enhet), er iCloud Photos-biblioteket ditt tilgjengelig fra en nettleser. Gjør følgende for å få tilgang til bildene dine fra en nettleser:

 1. Åpne en nettleser.

 2. Skriv inn i adressefeltet www.icloud.com, og trykk deretter på Enter.

 3. Logg på iCloud-kontoen din, hvis du blir bedt om det.

 4. Velg på iCloud-nettsiden Bilder.

Herfra kan du se iCloud Photos-biblioteket ditt online, inkludert videoer. Du kan også laste opp bilder ved å velge Last opp ikonet, som ser ut som en pil opp som peker inn i skyen.

Legg igjen en kommentar