Hvordan håndtere en ødelagt iPhone-hjemmeknapp

Gitt at det er den eneste knappen på forsiden av de fleste iPhones, er det ingen overraskelse at Hjem-knappen er ganske viktig. De fleste av oss skjønner sannsynligvis ikke hvor ofte vi trykker på den. Mellom å gå tilbake til startskjermen, avslutte apper, raskt bytte mellom apper og andre oppgaver, bruker vi det hele tiden. Men hva skjer hvis Hjem-knappen går i stykker eller allerede er ødelagt?

Den ideelle løsningen er å reparere knappen og sette iPhone i perfekt stand, men det er også en løsning som lar deg erstatte maskinvare med programvare.

eple 

IPhone X og nyere modeller har ikke en hjemme-knapp i det hele tatt. Lær hvordan du utfører vanlige oppgaver på disse modellene i Grunnleggende om iPhone X Home Button.


Hvis Hjem-knappen er fullstendig ikke-funksjonell

Hvis Hjem-knappen allerede er helt ødelagt, kan du kanskje ikke komme til Innstillinger-appen din (du kan for eksempel sitte fast i en annen app). Hvis det er tilfelle, har du lykken.

Det er en rekke tilgjengelighetsfunksjoner som kan aktiveres ved hjelp av en datamaskin når iPhone er synkronisert til iTunes, men AssistiveTouch er ikke en av dem. Å bruke det krever å komme inn i Innstillinger-appen. Hvis Hjem-knappen allerede er helt ikke-funksjonell, bør du hoppe til reparasjonsdelen på slutten av denne artikkelen.

Mens denne artikkelen refererer til iPhone, gjelder disse tipsene for alle iOS-enheter, inkludert iPod touch og iPad.


AssistiveTouch på iPhone

Hvis Hjem-knappen er ødelagt eller går i stykker, er det en funksjon innebygd i iOS som kan hjelpe: AssistiveTouch. Apple la ikke den funksjonen der som en løsning for ødelagte knapper. Den er faktisk designet for å gjøre iPhone tilgjengelig for folk som kan ha problemer med å trykke på den fysiske Hjem-knappen på grunn av funksjonshemninger. 

AssistiveTouch fungerer ved å legge til en virtuell Hjem-knapp på iPhone-skjermen din som er lagt på hver app og skjerm i hele telefonen. Når AssistiveTouch er aktivert, trenger du ikke klikke Hjem-knappen - alt som krever Hjem-knappen for å gjøre kan gjøres ved å trykke på knappen på skjermen.


Hvordan sette opp og bruke AssistiveTouch på iPhone

For å lære hvordan du slår på AssistiveTouch, og hvordan du konfigurerer og bruker den, kan du lese trinn-for-trinn-instruksjonene i Hvordan bruke AssistiveTouch på iPhone.

Reparasjon av iPhone-hjemmeknapper: AppleCare

Hvis Hjem-knappen går i stykker eller er ødelagt, er AssistiveTouch en god midlertidig løsning, men du vil sannsynligvis ikke sitte fast med en ikke-funksjonell Hjem-knapp for godt. Du må få knappen løst.

Før du bestemmer deg for hvor du skal fikse det, må du sjekke om iPhone fortsatt er under garanti. Hvis det er det, enten på grunn av den opprinnelige garantien eller fordi du kjøpte en utvidet AppleCare-garanti, tar du telefonen til en Apple Store. Der får du en ekspertreparasjon som opprettholder garantidekningen. Hvis telefonen din er under garanti og du får den reparert et annet sted, kan du miste garantien.

Reparasjon av iPhone-hjemmeknapper: Tredjeparter

Hvis telefonen din er utenfor garantien, og spesielt hvis du planlegger å oppgradere til en ny modell snart, er det ikke avgjørende å fikse Hjem-knappen på Apple Store. I så fall kan du vurdere å få det løst av et uavhengig verksted. Det er mange selskaper som tilbyr iPhone-reparasjon, og ikke alle er dyktige eller pålitelige, så sørg for å gjøre litt undersøkelser før du velger en.  


Legg igjen en kommentar