Hvordan gjenopprette en manglende DirectX DLL-fil

Feilmeldinger som advarer om "mangler" og "ikke funnet" DirectX DLL-filer er ganske vanlige. Å laste ned en DLL-fil fra et DLL-nedlastingsside er en dårlig ide, og noen ganger er ikke full installering av DirectX mulig eller fungerer ikke.

En trygg og enkel løsning for å gjenopprette en enkelt DirectX DLL-fil er å trekke ut filen individuelt fra DirectX-installasjonspakken.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Microsoft-operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Hvordan gjenopprette en manglende DirectX DLL-fil

Slik gjenoppretter du en manglende DirectX DLL-fil:

  1. Velg forstørrelsesglasset på Microsofts nettsted øverst på siden og søk etter DirectX.

  2. Bla ned søkeresultatene og velg Last ned DirectX sluttbrukerkjøringstider (MM ÅÅ) lenke for den siste utgivelsesdatoen.

  3. Plukke ut Last ned.

    Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer for alle versjoner av Windows.

  4. Høyreklikk på skrivebordet ditt og velg Ny > Folder. Gi den nye mappen noe som er lett å huske DirectX-filer.

  5. Åpne DirectX-installasjonsprogrammet du lastet ned, og velg Ja å godta lisensavtalen.

  6. Plukke ut Søk i dialogboksen.

  7. Velg mappen du opprettet i trinn 4, og velg OK.

  8. Plukke ut OK når du ser mappestien i tekstboksen. Installasjonsprogrammet for DirectX vil pakke ut alle filene til mappen.

  9. Åpne mappen du opprettet tidligere for å finne et stort antall CAB-filer, noen få DLL-filer og en som heter dxsetup.exe.

    Du kan kjøre dxsetup.exe for å installere DirectX og installere alle DLL-filer på nytt.

  10. Finn CAB-filen som inneholder DLL-filen du leter etter. Hvis du for eksempel trenger d3dx9_41.dll-filen, kan den bli funnet i CAB-filen Mar2009_d3dx9_41_x86. Dobbeltklikk på riktig CAB-fil for å åpne den.

    Det er to versjoner av de fleste DirectX CAB-filer: en 32-biters og 64-biters versjon. Filer for 32-bits systemer slutter med _x86, og 64-biters systemfiler slutter med _x64. Du må vite hvilken versjon av Windows du kjører for å vite hvilken fil du skal bruke.

  11. Flytt . Dll filen til skrivebordet.

    Windows har innebygd støtte for å åpne CAB-filer, men hvis et annet program åpner det, se etter et alternativ for å trekke ut filen i programmets meny og trekke den ut på skrivebordet.

  12. Kopier filen til System32 mappen i Windows-installasjonsmappen. På de fleste datamaskiner vil det være det C: Windows System32.

    Hvis du mottok en feilmelding som spesifiserte et annet sted der DLL-filen mangler (for eksempel i mappen til et bestemt spill eller grafisk program), kopier du DLL-filen der i stedet.

  13. Slett eventuelle kopier av DLL-filen fra skrivebordet, og slett mappen med de utpakkede DirectX-filene. Å legge igjen DLL-filer på skrivebordet kan skape problemer i noen situasjoner.

  14. Start datamaskinen på nytt.

Etter omstart, test for å se om gjenoppretting av den enkelte DLL-filen løste problemet du hadde. Hvis du fortsatt får en feilmelding, kan du prøve å installere DirectX på nytt eller feilsøke for maskinvarerelaterte DLL-problemer.


Legg igjen en kommentar