Hvordan endre filtilknytninger i Windows

Hva å vite

  • Klikk på under Win10-innstillinger Apper> Standardapper> Velg standardapper etter filtype, velg deretter programmet du vil knytte.
  • Hele prosessen tar mindre enn fem minutter.
  • Å sette et programs standard filtilknytning begrenser ikke andre programmer som støtter filtypen fra å fungere.

Denne artikkelen forklarer de enkle trinnene nedenfor for å endre en filtypes programtilknytning i Windows. Instruksjonene gjelder Windows 10, 8, 7, Vista og XP.


Hvordan endre filassosiasjoner i Windows 10

Windows kan bare åpne ett program for en bestemt filtypen automatisk, så hvis du for eksempel vil jobbe med PNG-filene dine i Photoshop Elements, og ikke Paint, er det nødvendig å endre standard filtilknytning for PNG-filer.

Windows 10 bruker Innstillinger i stedet for Kontrollpanel for å gjøre endringer i filtypeforeninger.

  1. Høyreklikk Start-knappen (eller trykk på WIN + X hurtigtast) og velg innstillinger.

  2. Plukke ut Apps fra listen.

  3. Velg Standardapper til venstre.

  4. Rull litt ned og velg Velg standardapper etter filtype.

  5. Finn filtypen du vil endre standardprogrammet for.

    Hvis du ikke er sikker på hvilken fil fil du bruker, åpner du File Explorer for å finne filen og bruke Utsikt > Filnavn utvidelser alternativet for å vise filtypen.

  6. Velg standardapper etter filtype vinduet, velg programmet til høyre for filtypen. Hvis det ikke er en oppført, velger du Velg en standard i stedet.

  7. på Velg en app-popup vindu, velg et nytt program for å knytte den filtypen. Hvis det ikke er noen som du vil bruke, kan du prøve Se etter en app i butikken.

  8. Windows 10 åpner nå programmet du valgte hver gang du åpner en fil med den utvidelsen fra File Explorer.

Når du er ferdig, kan du lukke alle vinduer du har åpnet for å gjøre disse endringene.


Hvordan endre filtilknytninger i Windows 8, 7 eller Vista

  1. Åpne Kontrollpanel. I Windows 8 vises strømbrukermenyen (WIN + X) er den raskeste måten. Bruk Start-menyen i Windows 7 eller Windows Vista.

  2. Plukke ut programmer.

    Du ser bare denne lenken hvis du er i kategorivisningen eller kontrollpanelets startside i kontrollpanelet. Ellers velger du standard~~POS=TRUNC i stedet, etterfulgt av Knytt en filtype eller protokoll til en tidsplan lenke. Hopp til trinn 4.

  3. Velg standard~~POS=TRUNC.

  4. Plukke ut Knytt en filtype eller protokoll til en tidsplan på neste side.

  5. Når Sett foreninger verktøybelastninger, som bare skal ta et sekund eller to, blar du nedover i listen til du ser filtypen du vil endre standardprogrammet for.

    Hvis du ikke er sikker på hvilken utvidelse den aktuelle filen har, høyreklikker du den (eller holder og holder inne) filen, gå til Eiendommer, og se etter filtypen i "Type fil" -linjen i general fanen.

  6. Velg filtypen for å markere den.

  7. Velg Bytt program knappen rett over rullefeltet.

  8. Hva du ser neste gang, og det neste trinnet du skal ta, avhenger av hvilken versjon av Windows du bruker. Se hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker på hvilket sett med instruksjoner du skal følge.

    â € <Windows 8: Fra "Hvordan vil du åpne denne typen fil [filtype]?" vinduet du ser nå, se gjennom listen og velg programmet du vil åpne når du dobbeltklikker eller dobbeltklikker på disse filtypene. Prøve Flere alternativer for den komplette listen.

    Windows 7 og Vista: Fra "Åpne med" vindu som dukket opp, se gjennom programmene som er oppført, og velg det du vil åpne for denne utvidelsen. De Anbefalte programmer er sannsynligvis den mest anvendelige, men det kan være Andre programmer også oppført. Bruk Søk for å finne et program manuelt.

  9. Plukke ut OK Hvis du ser det, vil Windows oppdatere listen over filassosiasjoner for å vise det nye standardprogrammet som er tilordnet denne filtypen. Du kan lukke Sett foreninger vindu hvis du er ferdig med å gjøre endringer.

Fra dette punktet fremover, når du dobbeltklikker eller dobbeltklikker på en hvilken som helst fil med denne filtypen, vil programmet du valgte å knytte til det i trinn 8 automatisk starte og laste den aktuelle filen.


Hvordan endre filassosiasjoner i Windows XP

Hvis du fortsatt har Windows XP, er instruksjonene forskjellige nyere operativsystemer.

  1. Gå til Start > kontroll Panel for å åpne Kontrollpanel.

  2. Velg Utseende og temaer.

    Du ser bare den lenken hvis du bruker kategorivisningen i kontrollpanelet. Hvis du i stedet bruker klassisk visning, velger du mappe~~POS=TRUNC i stedet, og hopp deretter til trinn 4.

  3. Plukke ut mappe~~POS=TRUNC nær bunnen av vinduet.

  4. Åpne Filtyper fanen.

  5. Under Registrerte filtyper, bla ned til du finner filtypen du vil endre standard programtilknytning for.

  6. Velg utvidelsen for å markere den.

  7. Plukke ut Endring i nedre seksjon.

  8. Fra Åpne med skjermbildet du nå ser på, velger du programmet du vil åpne filtypen med som standard.

    Hvis du ikke ser skjermen, velger du Velg programmet fra en liste, Og deretter OK.

    De vanligste programmene som støtter denne filtypen vil bli oppført under listen over anbefalte programmer eller programmer, men det kan også være andre programmer som støtter filen, i så fall kan du manuelt velge ett med Søk knapp.

  9. Plukke ut OK og deretter Lukke tilbake i vinduet Mappealternativer. Du kan også lukke alle vinduer i Kontrollpanel eller Utseende og temaer som fremdeles kan være åpne.

Fremover, når du åpner en fil med utvidelsen du valgte tilbake på trinn 6, åpnes programmet du valgte i trinn 8 automatisk, og filen lastes inn i det programmet.


Mer om endring av filtilknytninger

Endring av et programs filtilknytning betyr ikke at et annet støttende program ikke kan åpne filen, det betyr bare at det ikke vil være programmet som åpnes når du dobbeltklikker eller dobbeltklikker på disse filtypene.

For å bruke et annet program med filen, trenger du bare å starte det andre programmet manuelt først, og deretter bla gjennom datamaskinen din etter den aktuelle filen for å åpne den. For eksempel kan du åpne Microsoft Word og bruke den filet > Åpen menyen for å åpne en DOC-fil som normalt er tilknyttet OpenOffice Writer, men å gjøre det endrer faktisk ikke filtilknytningen for DOC-filer som forklart ovenfor.

Endring av filtilknytning endrer heller ikke filtypen. Å endre filtypen er å endre strukturen på dataene slik at de kan anses å eksistere i et annet format. Endring av filtype / format gjøres vanligvis med et filkonverteringsverktøy.


Legg igjen en kommentar