Hvordan flytte Google Authenticator til en ny telefon

Hva å vite

  • Google Authenticator lar deg bruke tofaktorautentisering (2FA) for å legge til et nytt sikkerhetslag til online-kontoer.
  • Authenticator den er festet til telefonen du setter den på, så når du flytter til en ny telefon, må du også flytte appen.
  • Hvis du bruker Authenticator for å logge på bestemte nettsteder, må du kanskje gjenta prosessen der eller sette den opp igjen fra bunnen av.

Denne artikkelen forklarer hvordan du flytter Authenticator fra en telefon til en annen og gir tips du må huske når du fullfører prosessen.


Hvordan flytte Google Authenticator til en ny telefon

Dette er en ganske enkel prosess, enten du bruker en Android-telefon eller en iPhone. Bare husk at Google Authenticator kobler seg spesifikt til en Google-konto. Dette betyr at hvis du har en Apple-enhet, trenger du fortsatt en Google-konto for å sette opp 2FA.

  1. Install Google Authenticator på den nye telefonen din, og logg deg på appen ved hjelp av Google-kontoen din.

    Du finner Google Authenticator for Android i Playstore og Google Authenticator for iOS i App Store.

  2. Åpne 2FA siden i en datamaskinleser.

  3. Klikk Kom i gang i den blå boksen nederst på skjermen, og logg deretter på Google-kontoen din.

  4. Bla nedover til du ser Authenticator-appen. Klikk på bytt telefon.

  5. Klikk enten Android eller iPhone for å velge hvilken type telefon du har. Dette viser en QR-kode på dataskjermen.

  6. Åpne Authenticator-appen på telefonen og trykk på start oppsett.

  7. Pek skann strekkode. Dette åpner kameraet på telefonen din. Ved hjelp av kameraet skanner du strekkoden. (Strekkoden skannes automatisk når den er inne i målet som vises på telefonskjermen)

  8. På datamaskinen din klikk på Neste.

    

  9. Tast inn koden vises i Authenticator-appen på datamaskinen din.

  10. Klikk Bekreft.


Ting å huske

Å flytte Google Authenticator fra den gamle telefonen til en ny er en ganske kuttet og tørr prosess for Google-kontoen din. Imidlertid, hvis du bruker Authenticator for å logge på bestemte nettsteder, må du gå til disse kontoene og gjenta prosessen. Dette kan variere avhengig av nettstedet.

I noen tilfeller kan det hende du må slå av 2FA på disse kontoene og deretter sette den opp igjen fra bunnen av. Du kan se alle kontoer som er byttet til den nye telefonen din ved å se på appen. Dette vil fortelle deg hvilke kontoer som har byttet og hvilke som må legges til manuelt på den nye telefonen din.

Legg igjen en kommentar