Hvordan bruke Siri på en Mac

På iPhone er det enkelt å be Siri om å utføre en kommando. Men hva skjer hvis du ikke har iPhone i nærheten mens du jobber på datamaskinen din? Du kan også bruke Siri på din Mac. Det er raskt og enkelt, noe som gjør den til den perfekte følgesvenn for iMac eller MacBook.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for enhver Mac som kjører macOS Sierra eller nyere.

Westend61 / Getty Image


Slik aktiverer du Siri på Mac

Når du først kjøper en ny Mac, blir du bedt om å aktivere Siri under oppsettet. Men hvis du hopper over dette trinnet, må du aktivere Siri før du kan bruke det.

 1. Klikk på på Mac-en eple ikonet øverst til venstre på skjermen.

 2. Velg i menyen system~~POS=TRUNC.

 3. I Systemvalg klikker du på Siri for å åpne vinduet Siri-preferanser.

 4. Klikk på under Siri-ikonet i vinduet Aktiver Ask Siri.

  Sjekk for å se om Vis Siri i meny Bar-boksen er valgt før du lukker vinduet. Dette vil gjøre det enkelt å finne Siri i menylinjen øverst på skjermen.

 5. Når du er ferdig, kan du lukke innstillingsvinduet.

Hvordan åpne og bruke Ask Siri på Mac

Nå som Siri er aktivert på din Mac, bør du kunne se Siri-ikonet øverst til høyre på skjermen. Herfra kan du bruke Siri til mange forskjellige kommandoer.

 1. For å åpne Siri, kan du bare klikke på Siri ikonet øverst på skjermen, i dokken eller på berørings linjen. Eller du kan trykke og holde nede Kommando-tast + mellomrom til Siri reagerer.

  De nyeste versjonene av Mac lar deg bare si "Hei Siri" for å åpne Siri på datamaskinen din. Denne funksjonen er bare tilgjengelig på MacBook Pro (15-tommers, 2018), MacBook Pro (13-tommers, 2018, Fire Thunderbolt 3-porter), MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2018) og iMac Pro.

 2. Når Siri åpnes, vil du se Siri-vinduet vises øverst til høyre på skjermen. Bare si kommandoen din og vent på at Siri skal svare.

Hva kan jeg be Siri gjøre?

Siri på Mac har hundrevis av kommandoer du kan bruke til å gjøre det enklere og raskere å navigere på Macen. Her er flere kommandoer du kan prøve ut nå:

 • Hva er været: Å spørre Siri om været vil gi deg den nåværende prognosen i Siri-vinduet.
 • Åpne Safari: Denne kommandoen åpner Safari for bruk. Du kan også be Siri om å åpne andre nettlesere som Chrome eller Firefox.
 • Finn alle de siste dokumentene mine: Denne kommandoen resulterer i at Siri produserer en liste over alle nylige dokumenter opprettet på din Mac.
 • Åpne Spotify: Vil du lytte til musikk på favorittmusikk appen din? Be Siri om å åpne den. Hvis du har musikk på enheten din, kan du også be Siri om å spille noe mer spesifikt.
 • Finn tweets etter X: Du kan be Siri om å finne tweets av noen spesifikk.
 • FaceTime X: Vil du FaceTime noen? Denne kommandoen resulterer i at Siri ringer opp en FaceTime-samtale med noen fra kontaktlisten din.
 • Finn bøker skrevet av X: Trenger du en god lesing? Denne kommandoen resulterer i at Siri åpner iBooks med forfatterens bøker oppe og klare.
 • Legg til en avtale: Be Siri om å lage en avtale for dato og klokkeslett. Siri vil legge til møtet i kalenderen din og til og med slette det hvis du velger.

Vil du vite hva annet Siri kan gjøre? Bare åpne Siri og spør "Hva kan du gjøre" for en liste med enda flere eksempler.


Siri Hacks for Mac-en du bør vite

Utover de enkle Siri-kommandoene, er det hacks du kan bruke for å få Siri til å virkelig fungere for deg. La oss starte med å aktivere Type til Siri, som lar deg skrive et svar på Siri uten å snakke.

Skriv til Siri

 1. Velg eple ikonet øverst til venstre på skjermen, og klikk deretter system~~POS=TRUNC.

 2. Klikk tilgjengelighet.

 3. Rull ned og klikk Siri.

 4. Her klikker du Aktiver Type for Siri for å slå den på. Nå kan du skrive inn kommandoene dine til Siri i stedet for å snakke dem høyt.

Lagre Siri-resultater

Et annet flott hack er muligheten til å lagre Siri-resultater i varslingssenteret, slik at du enkelt kan finne dem neste gang. I tillegg holder informasjonen seg oppdatert.

 1. Åpne Siri ved å bruke hurtigtasten, berørings linjen, klikk på ikonet i dokken, eller klikk på Siri øverst på skjermen.

 2. Si eller skriv inn Siri-kommandoen. Når Siri reagerer, ser du et plusstegn ved siden av resultatet.
 3. Klikk på Mer (+) for å legge til resultatene i varslingssenteret for sikker oppbevaring.


Slik tilpasser du Siri på Mac

Siri kan tilpasses helt etter dine unike preferanser. Følg disse raske trinnene for å begynne å tilpasse.

 1. Klikk på eple ikonet øverst til venstre på skjermen.

 2. Velg system~~POS=TRUNC.

 3. Deretter klikker du Siri i listen over alternativer.

 4. På Siri-skjermen kan du tilpasse hurtigtasten, språket og Siri-stemmen. Du kan også slå stemme tilbakemelding fra Siri av eller på, avhengig av dine preferanser.

 5. Når du har gjort alle nødvendige endringer, lukker du Siri-innstillingsvinduet.

Hva skal jeg gjøre hvis Siri ikke fungerer?

Prøver du å åpne Siri på din Mac, bare for å sitte igjen med "prøv igjen senere" -meldinger eller ingen meldinger i det hele tatt? Det er noen få ting du kan prøve.

 • Sjekk nettverksinnstillingene: Start med å sikre at du er koblet til internett. Siri krever at enheten din er koblet til for riktig bruk.
 • Forsikre deg om at du har aktivert Siri riktig: Hvis du mangler Siri-ikonet, må du sørge for at Siri er aktivert riktig ved å sjekke system innstillingene dine.
 • Forsikre deg om at det ikke er satt noen begrensninger for Siri: Du kan gjøre dette ved å gå til Systemvalg og deretter Foreldrekontroll. I Annet kan du kontrollere at Siri og Diktat ikke er slått av.
 • Sjekk mikrofonene dine: Det kan hende at mikrofonen din ikke fungerer som den skal hvis Siri ikke svarer. Du kan sjekke mikrofon innstillingene dine under Systemvalg.

Legg igjen en kommentar