Hvordan få tilgang til Samsung Cloud

Samsung Cloud er en gratis sikkerhetskopiering og gjenopprettingstjeneste som er tilgjengelig for de fleste modeller av Samsung Galaxy smarttelefoner og nettbrett. Selv om den er i stand til å lagre store mengder data, er ikke Samsung Cloud ment til å være et online rom for opplasting, deling og nedlasting av filer. I stedet gjør Samsung Cloud det mulig å raskt hente inn enhetsinnstillinger og data, hvis du mister enheten eller trenger å tilbakestille fabrikken fordi enheten har sluttet å fungere.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Samsung Galaxy-enheter som kjører Android 7.0 (Nougat) eller nyere.


Hva støtter Samsung Cloud Storage?

Samsung Cloud støtter sikkerhetskopiering, synkronisering og gjenoppretting av følgende elementer på aktiverte enheter:

  • Startsideoppsett, systeminnstillinger, bokmerker, samtalelogg og e-postkontoer i Galaxy-enheten.
  • Appinnstillinger og data for forhåndsinnlastede Samsung-apper som Kalender, Samsung Internett, Kontakter og Samsung Notater.
  • Brukerdata som dokumenter, bilder, musikk og videoer.

Samsung Cloud støtter også opptil 15 GB gratis lagringsplass. Utover det tilbyr Samsung betalte alternativer som gir ekstra lagring for noen type enhetsmodeller fra noen operatører.


Hva Støtter Ikke Samsung Cloud Storage

Samsung Cloud er ikke perfekt, så det er flere ting å være oppmerksom på før du bruker tjenesten:

  • Samsung Støttet opprinnelig data fra tredjepartsapper. I januar 2018 kunngjorde Samsung imidlertid at de sluttet å støtte tredjeparts appdata, pluss at de hadde intensjoner om å begynne å slette slik data fra tjenesten.
  • Samsung Cloud støtter ikke data på SD-kort.
  • Samsung Cloud er ikke tilgjengelig på Galaxy-enheter fra Verizon.
  • Samsung Cloud støttes ikke av noen operatør på modeller som er tidligere enn Galaxy 6-serien, Galaxy J3 og J7, Galaxy Note 4-serien eller Galaxy Tab A og Tab S2.

Du har bare tilgang til Samsung Cloud-lagring fra en støttet Galaxy-enhet, og de eksakte funksjonene til Samsung Cloud varierer utfra enhetsmodellen, trådløs operatør og Android-versjon.

Blant enheter som støtter Samsung Cloud, kan muligheten til å sikkerhetskopiere og synkronisere forskjellige typer Samsung-data variere; sikkerhetskopier kan for eksempel være begrenset til kontakter og kalender. I tillegg kan du kanskje synkronisere enkelte data typer ved hjelp av enten Wi-Fi eller et mobilnettverk, men du er begrenset til Wi-Fi for andre typer data.


Slik får du tilgang til Samsung Cloud på en Samsung Galaxy

Slik kommer du i gang med å bruke Samsung Cloud på din Samsung Galaxy-enhet:

  1. Åpne telefonens innstillinger og naviger til Cloud og kontoer > Samsung Cloud.

    Du blir bedt om å logge på med Samsung-kontoen din eller registrere deg for med en ny konto.

  2. Trykk på de tre prikkene øverst til høyre og velg innstillinger fra menyen som vises ovenfor, trykk deretter på Innstillinger for synkronisering og automatisk sikkerhetskopi.

    Trykk på Synkroniser og sikkerhetskopier under roaming for å tillate synkronisering over et mobilnettverk. La dette alternativet være deaktivert for å bevare mobildata og bare tillate synkronisering via Wi-Fi.

  3. Under Synkroniser , bla ned og skyv vippebryteren til On for hver type data du vil skal være synkronisert.

    Trykk Synkroniser nå for å synkronisere de valgte dataene manuelt.

  4. Trykk Automatisk sikkerhetskopiering, rull deretter ned og skyv vippebryteren til On for hver type data du ønsker å sikkerhetskopiere, for eksempel Kalender, kontakter eller Galleri.

  5. Gå tilbake til Samsung Cloud-hovedmenyen og trykk på navnet ditt øverst for å se hvor mye lagringsplass som er tilgjengelig og hvor mye du har brukt. For å kunne sikkerhetskopiere dataene dine manuelt, må du bla ned og trykk på Sikkerhetskopier denne telefonen.

    På noen enheter kan du velge nettverksalternativer for å synkronisere bilder ved å trykke på Galleri.


Hvordan fjerne et individuelt bilde fra Samsung Cloud

Når du har konfigurert Samsung Cloud-kontoen din, kan du slette bilder du ikke lenger vil ha i skyen din fra mobilenheten din. Åpne Galleri appen, og velg bildet du vil slette, og trykk deretter på søppelkassen og trykk Delete.

Ved bruk av denne metoden vil du også få slette bildet fra Google Photos og sendt det til din Samsung Cloud's Trash. For øyeblikket kan du ikke se eller laste ned noen enkeltfiler i Samsung Cloud eller Trash. Hvis du vil slette et verdsatt bilde fra Samsung Cloud mens du beholder det til eget bruk, bør du først lagre det på et SD-kort.


Slik sletter du hvert bilde fra Samsung Cloud

Hvis du vil bli kvitt alle bildene i Samsung Cloud, åpner du Samsung Cloud og velger Galleri > Slett all galleridata fra Samsung Cloud > Slett og slå av synkronisering.

Selv om de er fjernet fra Samsung Cloud, vil bildene forbli på Galaxy-enheten din i begge galleriene og i Google Foto.

Hvordan gjenopprette data fra Samsung Cloud

For å gjenopprette noen eller alle dataene og innstillingene fra Galaxy-enheten din, åpner du Samsung Cloud og blar nedover for å velge Gjenopprett data. Velg hvilke data du vil gjenopprette (eller velg Velg alle), og trykk deretter på Gjenopprette.

Slik får du tilgang til Samsung Cloud på nettet

For å få tilgang til Samsung Cloud fra datamaskinen din via en nettleser, logger du på Samsung Cloud via nettportalen for å se bilder, videoer og andre filer fra alle Galaxy-enhetene dine.


Legg igjen en kommentar