Hvordan bruke Netflix Speed ​​Test

Planlegger du å streame 4K Netflix-videoer til 4K Ultra HD TV? Fast.com er det offisielle Netflix-hastighetstestnettstedet du kan bruke til å teste internetthastigheten din for å se om forbindelsen din er rask nok til å streame Netflix.

Netflix-hastighetstesten er forskjellig fra andre hastighetsteststeder, fordi den bruker Netflix innholdsleveringssystem i stedet for å teste forbindelsen din mot en tilfeldig server et sted rundt om i verden.

Når det er sagt, kan du fortsatt bruke det som en generell hastighetstestløsning, selv om du ikke er Netflix-abonnent. Fast.com er også nyttig hvis du planlegger å abonnere på en av Netflix-streamingplanene av lavere kvalitet. Du vet om nettverket ditt er raskt nok til å håndtere Netflix-videoer, eller om du må oppgradere internettplanen din.

Fast.com Netflix hastighetstest fungerer fra hvor som helst i verden og fra forskjellige enheter, som telefoner, nettbrett og smart-TV.


Hvordan bruke Netflix Internet Speed ​​Test

Du kan kjøre streamtesten fra Netflix med FAST Speed ​​Test-appen eller via Fast.com-nettstedet. De fungerer begge på samme måte.

  1. Åpne Fast.com eller last ned FAST Speed ​​Test App. Netflix-hastighetstest-appen fungerer på Android, iPhone og iPad:

    Android iOS

  2. Testen starter umiddelbart. Bare vent flere sekunder til den er ferdig.

  3. På dette punktet kan du registrere hastigheten og anta at den er nøyaktig, men det er alltid best å kjøre den et par ganger for å få et gjennomsnitt. Det kan ha vært en hikke med den første testen, eller noe annet på nettverket kan ha påvirket det første nummeret.

  4. På resultatskjermen kan du velge Vis mer info for å se latensmålinger og få tilgang til innstillingene. Innstillingene lar deg justere alternativer som minimum og maksimal parallell tilkobling og testvarighet. Du kan la disse innstillingene være i fred hvis du ikke er sikker på hva de er for.


Internett-hastighet for streaming av Netflix

Nå som du har bestemt hastigheten du kan oppnå mellom enheten din og Netflix-serverne, er det viktig å vite om det er raskt nok til å streame Netflix, spesielt hvis du planlegger å se Ultra HD / 4K-videoer.

Netflix har en liste over anbefalte internetthastigheter for forskjellige videokvaliteter. Sammenlign hastigheten din med listen for å se om nettverket ditt er egnet til å streame slike videoer:

  • 3 Mbps anbefales for SD-kvalitet
  • 5 Mbps anbefales for HD-kvalitet
  • 25 Mbps anbefales for Ultra HD / 4K-kvalitet

Selv om dette er de anbefalte hastighetene, kan du kanskje klare deg med minimum Netflix-streaminghastigheter.


Kan du gjøre internett raskere?

Hvis Netflix-hastighetstesten viser deg et nummer som ikke er så raskt som det Netflix anbefaler, kan det bety at internett ditt er for tregt for Netflix. Men ikke vær for rask med å nedgradere Netflix-planen din eller unngå å abonnere. det er to måter å forstå Internett-hastigheten på.

Det første du bør vurdere er at du kanskje betaler for en hastighet som er i stand til å streame 4K eller andre kvalitetsvideoer, men andre faktorer er i spill som begrenser hastigheten din til Netflix-serverne. Se hva du kan gjøre for å øke hastigheten på internett for noen ideer, for eksempel å begrense båndbreddekrevende applikasjoner på nettverket.

Hvis du fremdeles blir for treg i hastigheter etter å ha vurdert disse løsningene, kan du være i en situasjon der hastigheten du betaler for er for sakte til å streame Netflix. Det eneste alternativet i dette tilfellet er å oppgradere internettplanen din ved å kontakte Internett-leverandøren din.


Legg igjen en kommentar