Når skal du bruke Linux mount Command

Linux-monteringskommandoen laster filsystemene til USB-er, DVD-er, SD-kort og andre typer lagringsenheter på en datamaskin som kjører Linux-operativsystemet. Linux bruker en katalogtrestruktur. Med mindre lagringsenheten er montert på trestrukturen, kan ikke brukeren åpne noen av filene på datamaskinen.


Hvordan bruke Mount and Umount Commands i Linux

Web

Eksterne lagringsmedieenheter er vanligvis montert i underkataloger i / mnt-katalogen, men de kan monteres som standard i hvilken som helst annen katalog opprettet av brukeren. Følgende eksempel illustrerer den typiske bruken av mount-kommandoen for å feste filkatalogen til en enhet til filkatalogtræret til Linux-systemet. I dette eksemplet settes en CD inn i datamaskinens CD-stasjon. For å se filene på CDen, åpne et terminalvindu i Linux og skriv inn:

mount / dev / cdrom / mnt / cdrom

Denne kommandoen kobler enheten / dev / cdrom (CD-ROM-stasjonen) til katalogen / mnt / cdrom, slik at du får tilgang til filene og katalogene på CD-ROM-disken under / mnt / cdrom-katalogen, som kalles monteringspunktet. Den må eksistere når kommandoen utføres. Festepunktet blir rotkatalogen til enhetens filsystem.

For å demontere den samme CD-ROM-stasjonen, skriv inn denne kommandoen:

umount / mnt / cdrom

Etter at kommandoen for demontering er utført, er ikke filene og katalogene på CD-ROMen lenger tilgjengelige fra katalogtreet til Linux-systemet.

Denne kommandoen har samme effekt:

umount / dev / cdrom

Den demonterer CD-ROMen.

Hver type enhet har forskjellige monteringspunkter. I disse eksemplene er monteringspunktet / mnt / cdrom-katalogen. Standard monteringspunkter for de forskjellige enhetene er definert i filen / etc / fstab. 

Noen Linux-distribusjoner bruker et program som heter automount, som automatisk monterer alle partisjonene og enhetene som er oppført i / etc / fstab.


Hvordan lage et monteringspunkt

Hvis enheten du vil ha tilgang til, ikke har et standard monteringspunkt oppført i / etc / fstab, må du lage et monteringspunkt. For eksempel, for å få tilgang til et SD-kort fra et kamera, men SD-kortet er ikke oppført i / etc / fstab, må du montere det fra shell-ledeteksten.

Sett inn SD-kortet i SD-leseren, enten innebygd eller ekstern, og skriv deretter denne kommandoen for å liste opp enhetene som er tilgjengelige på datamaskinen:

fdisk -l

Skriv inn enhetsnavnet som er tildelt SD-kortet. Det vil være i et format som ligner på / dev / sdc1 og vises i begynnelsen av en av linjene. 

Bruk kommandoen mkdir og skriv:

mkdir / mnt / SD

Denne kommandoen lager et nytt monteringspunkt for kameraets SD-kort. Nå kan du bruke / mnt / SD i monteringskommandoen sammen med enhetsnavnet du skrev ned for å montere SD-kortet. Som ser slik ut:

monter / dev / sdc1 / mnt / SD


Legg igjen en kommentar