Slik løser du Gdi32.dll mangler eller ikke er funnet feil

Gdi32.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av gdi32 DLL-filen.

I noen tilfeller kan gdi32.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Feilmeldingen gdi32.dll kan gjelde ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Gdi32.dll feil

Det er flere forskjellige måter gdi32.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se gdi32.dll-feil på.

 • Gdi32.dll ikke funnet
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi gdi32.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet
 • Kan ikke finne [PATH] gdi32.dll
 • Filen gdi32.dll mangler
 • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: gdi32.dll. Installer [APPLICATION] igjen

Gdi32.dll feilmeldinger kan vises mens du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til gdi32.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.


Slik løser du Gdi32.dll feil

Ikke last ned gdi32.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av gdi32.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av gdi32.dll-feilen.

 1. Gjenopprett gdi32.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" gdi32.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

  Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet gdi32.dll, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette gdi32.dll med et gratis program for filgjenoppretting.

  Å gjenopprette en slettet kopi av gdi32.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv og at den fungerte ordentlig før du gjorde det.

 2. Kjør kommandoen sfc / scannow System File Checker for å erstatte en manglende eller ødelagt kopi av gdi32.dll-filen.

  Heldigvis, siden gdi32.dll er tilknyttet Microsofts Graphics Device Interface (GDI), er det levert av dem, så systemfilkontrollverktøyet bør gjenopprette det og fikse eventuelle relaterte gdi32.dll feil.

 3. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen gdi32.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at gdi32.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 4. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at gdi32.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 5. Installer programmet som bruker gdi32.dll-filen på nytt. Hvis gdi32.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, kan det å fikse DLL-feilen på nytt å installere programmet på nytt.

  Selv om gdi32.dll sannsynligvis ikke blir levert av tredjepartsprogrammer siden det er en Microsoft Windows-fil, kan det å installere programmet som viser feilen, hjelpe å knytte den til DLL-filen igjen.

 6. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til gdi32.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen gdi32.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

  Gdi32.dll-filen kan eller ikke er relatert til skjermkort - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være veldig nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

 7. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis gdi32.dll-feil begynte etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 8. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Gdi32.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.


 9. Test minne og test deretter harddisken. Jeg har overlatt det meste av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake gdi32.dll feil når de mislykkes.

  Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

 10. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte gdi32.dll feilsøkingsrådene for filer ovenfor ikke lykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 11. Bruk en gratis registerrens for å reparere gdi32.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige gdi32.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

  Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. De er inkludert her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer neste.

 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter gdi32.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket mulig å fikse gdi32.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.


 13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen gdi32.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar