Hvordan bruke Google Nyheter som en RSS-feedleser

Hvis du tidligere brukte RSS-feeder fra Google Nyheter fra 2016 eller tidligere, har du sannsynligvis innsett at ting har endret seg mye siden den gang.

I 2017 kunngjorde Google at de ville avvikle gamle RSS-abonnements-nettadresser innen 1. desember 2017. Instruksjoner for å skaffe de nye RSS-feedene ble gitt i Googles produktforum, men disse instruksjonene ser ikke ut til å fungere siden RSS-alternativene ikke er noe å finnes på Google Nyhetssider.

Til tross for dette er det fremdeles en luskende måte å sette opp RSS-feeder av nyhetssøkene dine. Og hvis det ikke fungerer for deg, kan du i det minste begynne å bruke Google Nyheter som ligner på en RSS-leser.

Web / Maddy Price


Ikke se etter RSS-feeder i Google Nyheter

Tidligere var det enkelt å legge til en RSS-feed i en kategori eller søke i Google Nyheter. Dessverre, siden endringene Google Nyheter har gått gjennom, kan det være vanskelig å finne ut at RSS-feed ... fordi du må se et uventet sted - Googles søkeresultater. Slik setter du opp en RSS-feed for Google Nyheter:

 1. Gå til www.google.com og søk etter emnet du vil opprette en RSS-feed for. I dette eksemplet bruker vi Ernæring.

 2. På søkeresultatsiden som vises, velger du Blog fanen.

 3. Bla til bunnen av Nyhetsresultatene og trykk Opprett varsel.

 4. På varslingssiden må du først logge på Google-kontoen din. Velg deretter Vis alternativer mot toppen av siden. 

  Du kan også gå direkte til Google Alerts for å opprette en RSS-feed om hvilket som helst emne, inkludert nyheter.

 5. Ved siden av Hvor ofte, plukke Som det skjer.

 6. Fra Lever til rullegardinmenyen, velg RSS-feed. Det er også andre alternativer du kan tilpasse i rullegardinlistene i denne delen.

 7. Når du er fornøyd med alt, trykk Opprett varsel.

 8. Deretter kan du velge RSS-ikonet på neste side for å kopiere HTML for feedleseren din. 


Logg inn på Google-kontoen din, få tilgang til Google Nyheter og søk etter et emne

Å bruke Google Nyheter er egentlig ganske enkelt. Så lenge du bruker den mens du er logget på Google-kontoen din, lagres alle dataene dine der, noe som betyr at du kan bruke den nesten akkurat som en RSS-leser.

Logg deg på Google-kontoen din i en nettleser (eller opprett en ny Google-konto hvis du ikke har en ennå). Naviger til News.Google.com.

Du kan enten klikke på kategoriseksjonene i venstre sidefelt eller bruke søkefeltet øverst til å skrive inn et nøkkelord eller en setning du vil søke i nyhetene etter. For noen av de brede kategoriene som vises i venstre sidefelt (som Business, Technology, Entertainment, etc.) vil du se underkategorier vises i en horisontal meny øverst i resultatene, som du kan klikke for å filtrere alt annet ut .

Hvis du er mer interessert i historier om et veldig spesifikt emne (i motsetning til en bredere kategori), kan det være nyttig å søke etter et eksakt uttrykk i stedet for bare et ord. For å søke etter en eksakt setning, ta med anførselstegn rundt setningen.

Du trenger heller ikke søke etter bare ett element om gangen. Den virkelige kraften til Google Nyheter er at du kan søke etter flere elementer.

For å søke etter flere elementer, skriv inn ordet "ELLER" mellom elementene, men ikke anførselstegn.

 • Eksempel: "Dallas Cowboys" ELLER "Houston Texans"
 • resultater: Eventuelle nyhetsartikler eller blogginnlegg som enten inneholder uttrykket "Dallas Cowboys" eller "Houston Texans"

Noen ganger vil du sørge for at to setninger er i en enkelt artikkel. Dette gjøres på samme måte som å søke etter flere elementer, bare du skriver inn ordet "OG" i stedet for "ELLER".

 • Eksempel: "Dallas Cowboys" OG "Houston Texans"
 • resultater: Eventuelle nyhetsartikler eller blogginnlegg som enten inneholder både uttrykket "Dallas Cowboys" og uttrykket "Houston Texans" i samme artikkel eller blogginnlegg

Google vil da søke gjennom hvert nettsted det har klassifisert som nyheter og bringe resultater for søket ditt tilbake.


Følg og abonner på et emne

I likhet med å søke og legge til en RSS-feed i RSS-leseren, kan du bare velge Følg øverst i emnet ditt for å legge det til i Google-kontoen din.

 1. Åpne Google Nyheter. Siden er annerledes enn Blog fanen i ditt vanlige Google-søk.

 2. Velg et emne fra sidemenyen du vil følge. Du kan også søke etter et mer spesifikt tema.

 3. Når du kommer til emneresultatene, finn og trykk Følg rett over oppføringen.

 4. Når den blå starten er fylt ut, vil du følge emnet, og du vil motta jevnlige oppdateringer om det. Du kan alltid velge Følg igjen for å slutte å følge den også.


Lagre historier for å lese senere og tilpass din nyhetsopplevelse

Alt du trenger å gjøre for å lese en historie er å klikke på den og den åpnes i en ny fane. De fleste RSS-lesere har en lagringsfunksjon som lar brukerne bokmerke historier for å se dem senere, og Google News gjør det også.

Hold markøren over en hvilken som helst overskrift, og se etter bokmerke ikon. Trykk på den for å lagre den til senere.

Du kan også velge tre vertikale prikker ikonet for å fortelle Google hva du gjør eller ikke liker. Du kan velge å:

 • Se full dekning for ytterligere informasjon fra andre kilder om den samme historien;
 • Skjul alle historier fra den spesifikke kilden;
 • Liker historien for å få flere historier som den; og
 • Misliker historien for å få færre historier som den.

Se dine emner og lagrede historier under favoritter

Hvis du vil se alle overskriftene for emnene du abonnerte på, og historiene du lagret for senere i de forrige trinnene, velger du Favoritter i venstre sidefelt.

Emnene dine vises som kort under Temaer og kilder kategorien. For å se lagrede historier, bruk den horisontale menyen øverst for å navigere til Lagrede historier.


Last ned Google Nyheter-appen

Google Nyheter er enda kraftigere og morsommere å bruke på mobile plattformer med den offisielle appen for iOS- og Android-enheter.

Ta med deg nyhetene dine på farten, se nyheter fra emnene du er interessert i, lagre historier for senere og tilpasse hele nyhetsopplevelsen din akkurat som du ville gjort i en RSS-leser. Med Google Nyheter trenger du ikke en gang leser - du trenger bare å bruke den som en!

Legg igjen en kommentar