Hvordan bruke DNS for å fikse en webside som ikke lastes riktig

Det er mange grunner til at en webside ikke kan lastes inn i nettleseren din. Noen ganger er problemet kompatibilitet, for eksempel når utviklere av et nettsted bruker proprietære kodingsteknikker som ikke alle nettlesere vet hvordan de skal tolkes. Du kan se etter denne typen problemer ved å bruke en annen nettleser for å besøke det aktuelle nettstedet.

Det er en av grunnene til at det er lurt å holde Safari, Firefox og Chrome nettlesere hendige. Hvis en side lastes inn i en nettleser, men ikke en annen, vet du at det er et kompatibilitetsproblem.

En av de mest sannsynlige årsakene til at en webside ikke lastes inn, er et feil konfigurert eller dårlig vedlikeholdt DNS-system (Domain Name Server) av din ISP (Internet Service Provider). De fleste internettbrukere har DNS-systemet tildelt av deres ISP.

Noen ganger gjøres dette automatisk; Noen ganger gir en ISP deg DNS-serverens internettadresse for å angi Mac-nettverkets innstillinger manuelt. I begge tilfeller er problemet vanligvis ved Internett-leverandørens slutt på forbindelsen.

DNS er et system som gjør det mulig for brukere å bruke lett huskede navn på nettsteder og andre internettjenester, i stedet for de vanskeligere å huske numeriske IP-adressene som er tildelt nettsteder. For eksempel er det mye lettere å huske www.lifewire.com enn 207.241.148.80, som er en av Web.coms IP-adresser.

Hvis DNS-systemet har problemer med å oversette www.lifewire.com til riktig IP-adresse, lastes ikke nettstedet inn. Det kan hende du ser en feilmelding, eller bare en del av nettstedet kan vises.

Det betyr ikke at du ikke kan gjøre noe. Du kan bekrefte om Internett-leverandørens DNS-system fungerer som det skal. Hvis det ikke er det, eller selv om det er det, kan du endre DNS-innstillingene dine for å bruke en mer robust server enn den ISP-en din anbefaler.


Testing av DNS

Mac OS tilbyr forskjellige måter å teste og bekrefte om et operativt DNS-system er tilgjengelig for deg. Her er en av disse metodene:

  1. Start terminal, ligger ved / Programmer / Verktøy /.

  2. Skriv eller kopier og lim inn følgende kommando i terminalvinduet.

    vert www.lifewire.com

  3. Trykk på retur or skriv etter at du har angitt linjen over.

Hvis Internett-leverandørens DNS-system fungerer, bør du se følgende to linjer returnert i Terminal-applikasjonen:

www.lifewire.com er et alias for dynwwwonly.lifewire.com. dynwwwonly.lifewire.com har adresse 208.185.127.122

Det som er viktig er den andre linjen, som verifiserer at DNS-systemet var i stand til å oversette nettstedets navn til en faktisk numerisk internettadresse, i dette tilfellet 208.185.127.122. (IP-adressen du ser kan være annerledes, men den vil være i samme eller lignende format).

Prøv vertskommandoen hvis du har problemer med å få tilgang til et nettsted. Ikke bekymre deg for antall linjer med tekst som returneres; det varierer fra nettsted til nettsted. Det som er viktig er at du ikke ser en linje som sier:

Verten din.website.name ble ikke funnet

Hvis du ser et nettsted som ikke ble funnet, og du er sikker på at du har skrevet inn nettstedsnavnet riktig og at det virkelig finnes et nettsted med det navnet, kan du være rimelig sikker på at, i det minste for øyeblikket, Internett-leverandørens DNS-system er har problemer.


Bruk en annen DNS

Den enkleste måten å fikse en Internett-leverandørs feil DNS er å erstatte en annen DNS med den som er gitt. Et utmerket DNS-system drives av et selskap som heter OpenDNS (nå en del av Cisco), som tilbyr gratis bruk av DNS-systemet. OpenDNS gir fullstendige instruksjoner for hvordan du gjør endringene i Macs nettverksinnstilling, men hvis du har DNS-problemer, har du kanskje ikke tilgang til OpenDNS-nettstedet. Her er en rask oversikt over hvordan du kan gjøre endringene selv.

  1. Start systeminnstillinger ved å klikke på system~~POS=TRUNC ikonet i Dock, eller velg system~~POS=TRUNC element fra eple menyen.

    Mac-systeminnstillinger.</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

  2. Klikk på Network ikonet i vinduet Systemvalg.

  3. Velg tilkoblingen du bruker for internettilgang. For nesten alle er dette Wi-Fi or Innebygd Ethernet.

    Skjermbildet Systemvalg Nettverk.

  4. Klikk på Avansert knapp.

  5. Velg DNS-fanen.

    Nettverk DNS-fanen.

  6. Klikk på plussknappen (+) under DNS-serverfeltet og skriv inn følgende DNS-adresse:

    208.67.222.222

  7. Gjenta trinnene ovenfor og skriv inn en andre DNS-adresse, vist nedenfor:

    208.67.220.220

  8. Klikk på OK knapp.

  9. Klikk på Påfør knapp.

  10. Lukk nettverksinnstillingsruten.

Din Mac har nå tilgang til DNS-tjenestene som tilbys av OpenDNS, og det villfarne nettstedet skal nå lastes riktig.

Denne metoden for å legge til OpenDNS-oppføringene beholder de originale DNS-verdiene. Hvis du vil, kan du endre rekkefølgen på listen, flytte de nye oppføringene til toppen av listen. DNS-søket starter med den første DNS-serveren i listen.

Hvis nettstedet ikke blir funnet i den første oppføringen, kaller DNS-oppslaget den andre oppføringen. Dette fortsetter til oppslaget er gjort eller alle DNS-serverne i listen er oppbrukt.

Hvis de nye DNS-serverne du la til, klarer seg bedre enn de originale, flytter du de nye oppføringene til toppen av listen ved å velge og dra den til toppen.


Legg igjen en kommentar