Hvordan kopiere kode fra et nettsted

Hvis du er en nettbruker (eller til og med en håper webdesigner eller utvikler) som ofte kommer over flotte nettsteder med funksjoner eller aspekter som får deg til å lure på hvordan de ble opprettet, kan du vurdere å se på nettstedskoden eller kopiere den. og lagre den til senere, slik at du kan se på den igjen for å finne ut hvordan det ble gjort. Og kanskje til og med replikere det i dine egne webdesign eller utviklingsprosjekter.

 Evgenii_Bobrov / Getty Images

Det er ekstremt enkelt å kopiere koden fra en enkelt webside når du er kjent med nettleseren du bruker. Slik gjør du det for tre av de mest populære nettleserne.


Kopiering i Google Chrome

  1. Åpne Chrome og naviger til websiden du vil kopiere.

  2. Høyreklikk på et tomt område eller tomt område på websiden. Bare vær sikker på at du ikke høyreklikker på en lenke, et bilde eller en annen funksjon. 

  3. Du vet at du har klikket på et tomt område eller et tomt område hvis du ser et alternativ merket Vis sidekilde i menyen som vises. Plukke ut Vis sidekilde for å vise websidens kode.

  4. Kopier hele koden ved å markere hele eller bare det bestemte kodeområdet du vil ha, ved å trykke på Ctrl + C or Command + C på tastaturet og lim inn koden i en tekst- eller dokumentfil.


    Kopiering i Mozilla Firefox

  5. Åpne Firefox og naviger til websiden du vil kopiere.

  6. Velg fra toppmenyen verktøy > Web Developer > Sidekilde.

  7. En ny fane åpnes med sidekoden, som du kan kopiere ved å markere et bestemt område eller ved høyreklikke til Velg Alle hvis du vil ha all koden. trykk Ctrl + C or Command + C på tastaturet og lim det inn i en tekst- eller dokumentfil.

Kopiering i Apples OS X Safari

  1. Åpne Safari og naviger til websiden du vil kopiere.

  2. Klikk på Safari i toppmenyen, og klikk deretter Preferanser.

  3. I toppmenyen i boksen som dukker opp over nettleseren din, klikker du på Avansert girikon.

  4. Sørge Vis Utvikle menyen i menylinjen er merket off.

  5. Lukk Preferanser og klikk på Utvikle alternativet i toppmenyen.

  6. Klikk Vis sidekilde for å få opp en fane med koden fra bunnen av siden.

  7. Bruk musen til å dra fanen opp skjermen hvis du vil hente den opp for å se den i sin helhet og kopiere den ved å markere hele eller bare det spesifikke kodeområdet du vil ha, trykke Ctrl + C or Command + C på tastaturet og lim det inn hvor du vil.


Legg igjen en kommentar