Hva er Regsvr32? (Microsoft Register Server)

regsvr32 er et kommandolinjeverktøy i Windows som står for Microsoft Register Server. Det brukes til å registrere og avregistrere OLE-kontroller (Object Linking and Embedding), som .DLL-filer og ActiveX Control .OCX-filer.

Når regsvr32 registrerer en DLL-fil, legges informasjon om de tilknyttede programfilene til Windows-registeret. Det er de referansene som andre programmer kan få tilgang til i registeret for å forstå hvor programdataene er og hvordan de kan samhandle med dem.

Du må kanskje registrere en DLL-fil hvis du ser en DLL-feil på datamaskinen din. Vi forklarer hvordan du gjør det nedenfor.

Disse trinnene gjelder Windows 10 til Windows XP.


Hvordan registrere og avregistrere en DLL-fil

Hvis referansene i Windows-registeret som refererer til DLL-filen på en eller annen måte blir fjernet eller ødelagt, kan programmer som trenger å bruke den DLL-filen slutte å fungere. Det er når denne tilknytningen til registeret er brutt at en DLL-fil skal registreres.

Registrering av en DLL-fil oppnås vanligvis ved å installere programmet som registrerte det på nytt. Noen ganger må du imidlertid registrere DLL-filen selv manuelt via ledeteksten.

Se vår veiledning om hvordan du åpner ledetekst hvis du ikke er sikker på hvordan du finner den.

Dette er den riktige måten å strukturere en regsvr32-kommando på:

regsvr32 [/ u] [/ n] [/ i [: cmdline]]

For eksempel vil du angi denne første kommandoen for å registrere en DLL-fil som heter myfile.dll, eller den andre for å avregistrere den:

regsvr32 myfile.dll
regsvr32 / u myfile.dll

Ikke alle DLLer kan registreres ved å bare skrive kommandoen ovenfor i en ledetekst. Du må kanskje først lukke tjenesten eller programmet som bruker filen.


Slik løser du vanlige Regsvr32 feil

Her er en feil du kan se når du prøver å registrere en DLL-fil:

Modulen ble lastet, men samtalen til DllRegisterServer mislyktes med feilkode 0x80070005.

Dette er vanligvis et tillatelsesproblem. Hvis du kjører en forhøyet ledetekst fortsatt ikke lar deg registrere DLL-filen, kan selve filen være blokkert. Sjekk sikkerhetsdelen i kategorien Generelt i filens Egenskaper-vindu.

Et annet mulig problem kan være at du ikke har de riktige tillatelsene til å bruke filen.

En lignende feilmelding er formulert som den nedenfor. Denne feilen betyr vanligvis at DLL ikke brukes som en COM DLL for noe program på datamaskinen, noe som betyr at det ikke er behov for å registrere den.

Modulen ble lastet inn, men inngangspunktet DllRegisterServer ble ikke funnet.

Her er en annen regsvr32 feilmelding:

Modulen kunne ikke lastes inn. Forsikre deg om at binærfilen er lagret på den angitte banen, eller feilsøk den for å se etter problemer med binære eller avhengige .DLL-filer. Den angitte modulen ble ikke funnet.

Den spesifikke feilen kan skyldes manglende avhengighet, i så fall kan du bruke Dependency Walker-verktøyet for å se en liste over alle avhengigheter som DLL-filen krever, da en kan mangle du må ha for at DLL skal registrer deg riktig.

Sørg også for at stien til DLL-filen er stavet riktig. Syntaksen til kommandoen er veldig viktig; en feil kan kastes hvis den ikke er angitt riktig.

Noen DLL-filer må kanskje ha sin beliggenhet omgitt av anførselstegn som dette:

"C: Users Admin User Programs myfile.dll"


Hvor er Regsvr32.exe lagret?

32-biters versjoner av Windows (XP og nyere) legger til Microsoft Register Server-verktøyet i denne mappen når Windows først installeres:

% systemroot% System32

64-biters versjoner av Windows lagrer regsvr32.exe-filen ikke bare der, men også i denne mappen:

% systemroot% SysWoW64

Legg igjen en kommentar