Hva er Pandora?

Med rundt 80 millioner aktive lyttere ser det ut til at de fleste i det minste har hørt om Pandora. Likevel vet du kanskje ikke hvorfor du bør velge å bruke Pandora til å lytte til musikk online. La oss sjekke ut det grunnleggende.

Getty Images, andresr, samling E +, 539237388


Hva Pandora er

Pandora er en streamingtjeneste for musikk som du kan lytte til på et bredt antall enheter, for eksempel en PC / bærbar PC, mediestreamere, smarte TV-er, smarte høyttalere, utvalgte bilstereoanlegg, Blu-ray-spillere, AV-mottakere, mer.

Pandora er et datterselskap av Sirius / XM Holdings.

Pandora lar deg lage personlige radiostasjoner basert på en artist eller sang du liker.

Når du har valgt en "seed" sang eller artist, samler Pandora sanger med lignende kvaliteter for å spille. Disse lignende kvalitetene blir referert til som "musikkgenomer" av Pandora og kan omfatte "folksy", "kvinnelig vokal", "sterke trommer" eller andre gjenkjennelige aspekter av musikken som vil knytte den til lignende melodier. 


Lag din egen Pandora radiostasjon

Hver gang du velger stasjonen du lagde, hører du en serie lignende sanger, men du hører kanskje ikke de samme sangene. Du kan ikke velge å lytte til bare bestemte artister, og du kan heller ikke velge å høre en sang på et bestemt tidspunkt.

Hver stasjon vil ha et navn basert på egenskapene da du valgte det. Eksempler kan omfatte 80-tallets Pop Hits, Elton John Radio, Holiday Radio, Italian Cooking Music Radio. Men for stasjoner som bærer et kunstnernavn, vil du også høre annen musikk fra andre artister som har en lignende stil eller er en av kunstnerens samtid.

Det ligner mye på en radiostasjon ved at du kan velge hvilken type musikk du vil høre, men ikke kan velge når du skal høre en bestemt sang, eller du kan spille av en sang på nytt. Du har lov til å hoppe over et begrenset antall sanger hver dag. 

Du kan imidlertid tilpasse musikken på stasjonen slik at den passer deg bedre ved å velge en av alternativene "tommelen opp" eller "tommelen ned" eller "aldri spill". Dette er en effektiv måte å finjustere stasjonen (e) på.

Du kan opprette opptil 100 stasjoner.


Seks grunner til å elske Pandora

Å bruke Pandora er enkelt og hyggelig, her er det flere grunner til det.

  1. Du trenger ikke å vasse gjennom mange album, artister og sanger for å høre på musikk du liker. Du kan bruke så mye tid som du vil tilpasse stasjonene dine, eller du kan tommel ned sanger du ikke vil høre. Du kan skrinlegge sanger som du blir lei av å høre.
  2. På Pandora kan du lage en stasjon for enhver stemning. Finn en god dansesang, middagsmusikk eller oldies, og lag stasjoner for hver. Del favorittstasjonene dine ved å gi dem til venner eller gi dem gave til stasjonene dine.
  3. Oppdag ny musikk som du kanskje vil like fordi den ligner på sangen eller artisten du allerede liker.
  4. Få tilgang til Pandora-kontoen din på mange enheter som tidligere nevnt - mediestreamere, smart-TVer, Blu-ray Disc-spillere, hjemmekinoanlegg og stereomottakere i tillegg til smarttelefoner. Pandora er tilgjengelig i utvalgte bilradioer (eller du kan koble til smarttelefonen hvis bilradioen din har en kompatibel tilkobling).
  5. Du har informasjon om sangen. Når du lytter på en datamaskin, klikker du på tekstene for å belte den sammen med musikken.
  6. Pandora kan brukes sammen med Alexa på kompatible enheter. Du kan sette den opp som Alexa's standard musikktjeneste. Dette betyr at hvis du ber Alexa om å spille musikk, går den først til Pandora for å finne den.

Pandora Gratis

Den gratis Pandora-tjenesten er annonsestøttet av både pop-up-nettannonser og lydannonser på streaming-medieenhetene dine som gjentas hver tredje eller fjerde sang. For folk som liker å jobbe med kontinuerlig musikk i bakgrunnen, kan dette være irriterende.

Du kan lytte til så mange sanger du vil, hele dagen, hver dag uten å få abonnementsavgift så lenge annonsene ikke bryr deg.

Men hvis du vil lytte uten annonser, samt få ekstra funksjoner, tilbyr Pandora tre betalte abonnementstjenester: Pandora Plus, Pandora Premiumog Pandora-familien.

Du kan registrere deg for noen av disse tjenestene med det dårlige, eller oppgradere etter å ha lyttet til gratisversjonen en stund.

La oss ta en titt på hva hver betalte abonnementsplan tilbyr.


Pandora Plus

For en månedlig avgift på $ 4.99 per måned ($ 54.89) kan du oppgradere din gratis konto til Pandora Plus, som erstattet Pandoras tidligere abonnementstjeneste Pandora One. Her er fordelene:

  • Ingen annonser. 
  • Du kan hoppe over så mange sanger du vil. Du trenger ikke å legge en sang på hyllen eller gi den tommelen ned; du kan bare hoppe over en sang som ikke passer til ditt nåværende humør. Du har også muligheten til å spille sanger på nytt.
  • Du kan lytte til opptil fire stasjoner du ønsker offline. Online lytting er bare tilgjengelig på kompatible mobiltelefoner ved hjelp av Pandora-appen.
  • Bedre lydkvalitet. Pandora streamer sanger i et komprimert format som de fleste andre digitale musikkfiler. Hvis du vil ha en fyldigere og rikere opplevelse, kan du streame en høyere bithastighet med Pandora Plus. Dette er spesielt ønskelig når du lytter til høyttalere av hjemmekinoanlegget av høy kvalitet.
  • Last ned en stasjonær app for din PC eller Mac, slik at du kan kontrollere Pandora uten å åpne nettleseren din.

Du kan prøve Pandora Plus i 30 dager gratis.

Pandora Premium

Pandora Plus tilbyr mange ekstra fordeler over den gratis Pandora-tjenesten, men hvis du vil ha enda mer (spesielt hvis du først og fremst lytter til Pandora på en mobil enhet), vil du kanskje sjekke ut hva Pandora Premium legger til for en ekstra månedlig avgift. Den inkluderer alle Pandora Plus-funksjonene pluss:

  • Ingen tidsavbrudd.
  • Fullt tilpassbare spillelister.
  • Søk og spill on-demand lytting.
  • Last ned sangene du vil ha (bare mobil).

Prisen for Pandora Premium er $ 9.99 per måned ($ 109.89 per år)

Du kan prøve Pandora Premium i 60 dager gratis.

Pandora Premium familieplan

Dette abonnementet alternativet gir funksjonene til Pandora Premium for opptil seks brukere i en husholdning.

Siden det kan være flere abonnenter, kombinerer en ekstra funksjon referert til som "Vårt lydspor" hvert familiemedlems musikalske preferanser i en enkelt spilleliste. Spillelisten vil bli lagt til hver persons "My Music Collection".

Pandora Premium Family-planen er priset til $ 14.99 per måned ($ 164.89 per år). Hvis du er en nåværende Pandora-abonnent og ønsker å oppgradere til Premium Family Plan, er det noen begrensninger.

Årsabonnement, student- / militærrabatter og Pandora Premium Family-planen kan bare kjøpes fra Pandora-nettstedet. Pandora Premium er bare tilgjengelig fra visse abonnementsleverandører.


Legg igjen en kommentar