Hva er en FOB-fil?

En fil med FOB-filtypen er en Dynamics NAV Object Container-fil opprettet med Microsofts forretningsadministrasjonsprogramvare Microsoft Dynamics NAV. Dette er filer som refererer til objekter som tabeller og skjemaer som Dynamics NAV kan bruke.

.FBK-filtypen brukes til å indikere en sikkerhetskopifil for objektet, som selvfølgelig også brukes i Microsoft Dynamics NAV-programmet.

FOB-filer kan også kalles Navision Attain Object-filer eller Financials Object-filer.

FOB-filer er ikke på noen måte relatert til en nøkkelbrikke, som kan være nesten alt som ikke er en nøkkel som henger fra en nøkkelring eller en liten elektronisk enhet som brukes til å få tilgang til eksterne enheter, omtrent som en digital nøkkel, som ofte finnes på en nøkkelring. Automotive nøkkelbrikker brukes ofte til å låse opp / låse dører på en bil.


Hvordan åpne en FOB-fil

FOB-filer kan åpnes med Microsoft Dynamics NAV (det het tidligere Microsoft Navision). Først får du tilgang til utviklingsmiljøet verktøy > Objektdesigner alternativ fra menyen (eller trykk Shift + F12), og så filet > import i det nye vinduet for å velge FOB-fil.

Finns FobView er et lite bærbart program (det kan kjøres uten å være installert) som kan brukes til å åpne FOB-filer, samt å sammenligne to filer for forskjeller. Den støtter også FBK-, TXT- og XML-filer som ble opprettet i Microsoft Dynamics NAV.

Vi er ikke helt sikre på om dette vil fungere, men du kan også åpne FOB-filer med et tekstredigeringsprogram slik at du kan lese tekstversjonen av filen. Vær imidlertid oppmerksom på at å gjøre dette ikke vil gjøre filen funksjonell som om du skulle åpne den med Microsofts program. Alt du virkelig kan gjøre er å redigere innholdet i filen, som kanskje eventuelle referanser den har.

Noen FOB-filer kan i stedet være en type bildefil eksportert med IBM FileNet Content Manager. Vi er ikke sikre på detaljene, men vi vet at noen brukere av programvaren har fått programmet til å eksportere et bilde med feil utvidelse, som .FOB, selv om det skal være BMP, TIFF eller et annet format. Hvis du får FOB-filen din, kan det være alt du trenger å endre navn på den med riktig filtype for å åpne den med favorittbildefremviseren.

Å gi nytt navn til en fil som dette er ikke det samme som å konvertere den. Alt dette gjøres i denne sammenheng er å sette den riktige filtypen på slutten av filen fordi IBM-programmet ikke gjorde det.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne FOB-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne FOB-filer, kan du se den spesifikke filutvidelsesveiledningen for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en FOB-fil

Microsoft Dynamics NAV skal kunne eksportere en åpen FOB-fil til en TXT-fil. Dette oppnås sannsynligvis gjennom sitt filet > Eksport menyen.

Finns FobView-program nevnt ovenfor kan eksportere en FOB-fil til CSV.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne FOB-filen din med programmene nevnt ovenfor, må du være sikker på at du ikke forveksler den med en annen utvidelse med samme navn. Noen filer bruker en lignende filtypen, men det betyr ikke nødvendigvis at formatene er de samme eller at de kan åpnes med samme programvare.

Tenk for eksempel på at filen din kan være en VOB-, FOW- (Family Origins) eller FXB-fil, som ikke åpnes med det samme programmet som FOB-filer åpnes med.

Hvis du dobbeltsjekker filendelsen for å finne ut at du ikke egentlig har en FOB-fil, kan du undersøke den faktiske filtypen for å finne ut hvilke programmer som kan brukes til å åpne eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar