Hva er en ACSM-fil? (Og hvordan åpne en)

Hva å vite

  • En ACSM-fil er en Adobe Content Server-meldingsfil.
  • Åpne en med Adobe Digital Editions.

Denne artikkelen beskriver hva ACSM-filer er og hvordan du åpner en slik at du kan laste ned bestemte e-bøker.


Hva er en ACSM-fil?

En fil med .ACSM-filtypen er en Adobe Content Server Message-fil. Den brukes av Adobe Digital Editions for å aktivere og laste ned Adobe DRM-beskyttet innhold.

ACSM-filer er ikke eBook-filer i vanlig forstand; de kan ikke åpnes og leses som andre e-bokformater, som en EPUB eller PDF. Faktisk er selve ACSM-filen bare informasjon som kommuniserer med Adobes servere. Det er ikke en eBok "låst inne" i ACSM-filen, og det er heller ikke en måte å trekke ut boken fra ACSM-filen.

I stedet inneholder ACSM-filer data fra Adobe Content Server som brukes til å autorisere at boken er lovlig kjøpt slik at den virkelige eBook-filen kan lastes ned til datamaskinen din gjennom Adobe Digital Editions-programmet, og deretter leses tilbake gjennom den samme programvaren på noen av enhetene dine.

Når enheten din er riktig konfigurert, kan du med andre ord åpne en ACSM-fil for å registrere boken til ID-en du har konfigurert Adobe Digital Editions med, og deretter lese boken på en hvilken som helst enhet som kjører ADE med samme bruker-ID. , uten å måtte kjøpe det tilbake. Det er mer informasjon om denne prosessen nedenfor.

Web / Derek Abella


Hvordan åpne ACSM-filer

Adobe Digital Editions åpner ACSM-filer på Windows-, macOS-, Android- og iOS-enheter. Når boken lastes ned på en enhet, kan den samme boka lastes ned til hvilken som helst annen enhet som bruker Adobe Digital Editions under samme bruker-ID.

Du kan bli bedt om å installere Norton Security Scan eller et annet ikke-relatert program under ADE-oppsettet. Du kan velge bort det hvis du ønsker det.

Bruke Hjelp > Tillat datamaskin menyvalg i Adobe Digital Editions for å koble eBook-leverandørkontoen din til Adobe Digital Editions. Denne prosedyren gir bøkene dine andre enheter, at de kan lastes ned på nytt hvis enheten mislykkes eller boken blir slettet, og at du ikke trenger å kjøpe boken igjen for de andre enhetene dine.

Les Adobe DRM-beskyttede data gjennom kontoen du skrev inn på autorisasjonsskjermen.

Du kan også autorisere datamaskinen uten ID ved å merke av i den aktuelle boksen gjennom Autoriser datamaskinen.


Hvordan konvertere en ACSM-fil

Siden en ACSM-fil ikke er en eBok, kan den ikke konverteres til et annet eBokformat som PDF, EPUB, etc. ACSM-filen er bare en enkel tekstfil som beskriver hvordan du laster ned den virkelige eBoken, som faktisk kan være en PDF, etc.

For å finne boken som ADE lastet ned ved hjelp av ACSM-filen, høyreklikker du boken i Adobe Digital Editions og velger Vis fil i Utforsker. I Windows er dette mest sannsynlig i mappen C: Users [brukernavn] Documents My Digital Editions .


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Siden det er litt annerledes enn andre filformater, kan du dykke inn i feilene du ser hvis du ikke kan åpne ACSM-filen. Hvis det oppstår en autentiseringsfeil når du åpner e-boken, er sjansen stor for at du ikke er logget inn under samme ID som kjøpte boken, eller at du ikke har ADE installert.

Imidlertid, hvis du har gjort alt riktig og filen fremdeles ikke åpnes med forslagene fra oven, må du dobbeltsjekke filtypen for å sikre at den faktisk leser "ACSM." Noen filformater bruker en filtype som er stavet lik ACSM, men som faktisk er forskjellige og krever derfor forskjellige programmer.

Legg igjen en kommentar