HTC File (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med HTC-filtypen er en HTML-komponentfil.

De er egentlig bare HTML-filer som inneholder skript eller Microsoft-definert programmeringskode som hjelper Internet Explorer (noen versjoner, uansett) å vise nyere teknikker riktig som andre, mer standardkompatible nettlesere støtter.

For eksempel kan det være en CSS-kode i en HTML-fil som leser noe sånt oppførsel: url (pngfix.htc) slik at HTML-filen kaller på den spesifikke koden i HTC-filen som gjelder bilder.

Du kan lese mer om HTML-komponenter i Microsofts HTC Reference-guide.

"HTC" refererer også til HTC Corporation, et taiwansk selskap for telekommunikasjonsutstyr. Hvis du har "HTC-filer" knyttet til HTC-enheten din, har de mest sannsynlig ingenting å gjøre med HTML-komponentfilformatet, og sannsynligvis bruker de ikke .HTC-filtypen. Fortsett å lese hvis du trenger å åpne eller konvertere HTC-videofiler.


Hvordan åpne en HTC-fil

HTC-filer er tekstbaserte, slik at de kan åpnes og redigeres med Notepad i Windows, Notepad ++ eller en hvilken som helst annen teksteditor.

Microsofts Visual Studio kan også åpne HTC-filer.

En HTC-fil skal også åpnes med Internet Explorer, men i motsetning til de to programmene som er nevnt ovenfor, kan du ikke redigere HTC-filen i IE siden du åpner den bare lar deg se teksten som en webside.

De mest populære multimediaspillerne skal kunne spille hvilken som helst HTC-video du har fra en HTC-enhet. VLC er et eksempel. Hvis dette programmet ikke fungerer, fortsett å lese for å se hvordan du kan konvertere en HTC-videofil til et vanlig videofilformat som VLC da skal kunne åpne.

Hvis du oppdager at et program på din PC prøver å åpne HTC-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du helst vil at et annet installert program skal åpne filen, se Slik endrer du standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide for å gjøre den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en HTC-fil

De vanligste filformatene kan konverteres til et nytt format slik at de kan brukes med andre programmer eller til andre formål enn hva det opprinnelige formatet tillater. Disse filtypene konverteres vanligvis med en gratis filkonverterer.

Imidlertid er det sannsynligvis ingen grunner til å konvertere en .HTC-fil til noe annet format. Noen av atferdene i filen kan imidlertid konverteres til JavaScript. Du kan lese mer om det på ehud.pardo / blogg.

Lurer du på hvordan du konverterer HTC-videofiler du har tatt fra en HTC-enhet? Disse filene er ikke i det hele tatt relatert til HTML-komponentfilformatet - de er mest sannsynlig i et vanlig videofilformat som støttes av de fleste videokonverteringsverktøy. Velg et program fra den listen for å konvertere HTC-filen til et annet videoformat som MP4, MKV, FLV, WMV, etc.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes på dette tidspunktet, er det en veldig god sjanse for at filtypen ikke virkelig leser "HTC". Noen ser veldig like ut, men er faktisk stavet annerledes, og det betyr at du må se andre steder etter et program som kan åpne eller konvertere filen.

HTT er et eksempel. Disse filene er Hypertext Template-filer som brukes av Windows-operativsystemet, men som ikke åpnes som en HTC-fil gjør.

Mange andre eksempler kan gis, for eksempel HT, HC, TCX og THM.

Hvis du er sikker på at filen din ikke vil åpnes med HTC-åpnerne som er omtalt ovenfor, kan du lese filtypen på nytt og deretter søke på nettet eller Web for mer informasjon om hvordan du åpner eller konverterer den.

Legg igjen en kommentar