Hvordan få tilgang til e-posten din eksternt hvor som helst

All e-post forblir tilgjengelig fra hvor som helst, på hvilken som helst autorisert maskin, bortsett fra e-postmeldinger og e-postmeldinger fra Post Office Protocol som sendes på lukkede servere.


POP3: Lokal e-post

De fleste e-postsystemer bruker i dag moderne teknologier som IMAP eller Exchange. Disse e-postseriene legger igjen e-post på serveren, slik at alle tilkoblede enheter får tilgang til alle meldinger fra hvor som helst.

En gammel serverteknologi for overføring av post fra serveren til den lokale datamaskinen oppfører seg imidlertid annerledes. Post Office Protocol sender en e-post til enheten som opprinnelig fikk tilgang til den, og deretter sletter den fra serveren. Så selv om tre e-postprogrammer fikk tilgang til den samme POP-baserte e-postkontoen, spredte individuelle meldinger seg blant alle tre, uten at noen av dem så meldinger som de andre datamaskinene hadde tilgang til.

POP3 brukes nå sjelden, men eldre e-postsystemer, spesielt veldig små eller veldig gamle, distribuerer den fortsatt slik at de ikke trenger å betale for å lagre abonnentens e-post. Så gjør også noen større, men veletablerte tjenester som Yahoo, selv om du for de store e-postleverandørene må velge POP.

For å få tilgang til alle e-postene dine på alle enhetene dine, unngå POP-kontoer.


Serversiden Messing

Noen datamaskiner konfigurert som en server bruker interne e-postsystemer som er stengt for tilgang utenfor systemet. For eksempel sender en Linux-datamaskin e-post til rotbrukeren med råd om kritiske advarsler. I de fleste tilfeller er det lite behov for å få tilgang til disse meldingene utenfor serveren, men hvis du trenger å se dem, må du konfigurere en IMAP-server eller logge på med SSH.

Legg igjen en kommentar