Chrome Remote Desktop Review

Chrome Remote Desktop er et gratis eksternt skrivebordsprogram fra Google som kjører som en utvidelse som er parret med Chrome-nettleseren.

Med Chrome Remote Desktop kan du konfigurere hvilken som helst datamaskin som kjører Chrome-nettleseren til å være en vertsdatamaskin du kan koble til når som helst, enten brukeren er logget på eller ikke, for full uovervåket tilgang.

Google anbefaler at du bruker Chrome for både klienten og verten, men du kan fortsatt ha flaks å gå mellom nettlesere (for eksempel å bruke Firefox til å fjernstyre til en datamaskin som har Chrome satt opp).

Besøk Chrome Remote Desktop


Mer om Chrome Remote Desktop

 • Windows-, Mac- og Linux-datamaskiner kan installere Chrome Remote Desktop
 • Fungerer fra Android-enheter som installerer appen via Google Play
 • iOS-brukere kan installere mobilappen fra iTunes
 • Både spontan støtte og uovervåket tilgang støttes
 • Synkronisering av utklippstavlen kan aktiveres
 • Nøkkelkartlegging støttes
 • Du kan laste opp og laste ned filer mellom datamaskinen og den eksterne
 • Ctrl + Alt + Del, PrtScrog F11 kan sendes til den eksterne datamaskinen ved å trykke på en menyknapp
 • Lar deg velge mellom fullskjerm, skalere for å passe og endre størrelse for å passe til skjermalternativer når du er koblet til den eksterne datamaskinen

Chrome Remote Desktop: Fordeler og ulemper

En rekke andre gratis verktøy for ekstern tilgang er mer robuste, men Chrome Remote Desktop er absolutt lett å komme i gang med:

Pros:

 • Rask installasjon
 • Fungerer mellom operativsystemer
 • Støtter flere skjermer
 • Oppdaterer ofte
 • Fungerer selv når vertsbrukeren er avlogget

Cons:

 • Krever en bestemt nettleser
 • Kan ikke skrive ut eksterne filer til en lokal skriver
 • Ingen chatteevne

Hvordan bruke Chrome Remote Desktop

Som alle programmer for ekstern tilgang, fungerer Chrome Remote Desktop der det er en klient og vert som er paret sammen. Klienten kobler seg til verten for å kontrollere datamaskinen.

Her er hva verten må gjøre (datamaskinen som skal kobles til og fjernstyres):

 1. Gå til Chrome Remote Desktop fra Chrome-nettleseren.

 2. Plukke ut KOM I GANG, og logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.

 3. Bruk nedlastingsknappen for å installere utvidelsen i Chrome.

 4. Velg Aksepter og installer på skjermen Klar til å installere.

 5. Godta eventuelle installasjonsmeldinger og vent til Chrome Remote Desktop Host er ferdig med installasjonen. Du vet at det er gjort når nettsiden ikke lenger viser "AVBRYT" -knappen.

 6. Velg et navn for den datamaskinen på Chrome Remote Desktop-siden, og velg deretter NESTE.

 7. Velg en PIN-kode som skal brukes til å koble til verten. Det kan være en hvilken som helst tallstreng på minst seks sifre.

 8. Plukke ut START og bekreft eller tillat eventuelle popup-meldinger. Datamaskinen blir registrert på Google-kontoen du logget på med, og du vet at den er fullført når du ser den på nett rett under datamaskinnavnet.

Hvis du vil bruke Chrome Remote Desktop for uovervåket tilgang til en venns datamaskin, må du logge på en gang med legitimasjonen din på datamaskinen for å konfigurere den. Du trenger ikke å være pålogget etter den første installasjonen - du kan logge ut helt, og programmet vil fortsatt kjøre i bakgrunnen som en utvidelse.

Her er hva klienten skal gjøre for å koble til verten for å kontrollere den eksternt:

 1. Åpne Chrome og besøk Chrome Remote Desktop.

 2. Åpne Remote Access fanen øverst på siden, og logg inn på Google-kontoen din hvis du trenger det. Dette må være den samme Google-kontoen som ble brukt når du konfigurerte ekstern tilgang som beskrevet ovenfor.

 3. Velg en vertscomputer fra Eksterne enheter seksjon.

  Hvis denne delen viser en enhet under Denne enheten, så bør du sannsynligvis ikke logge på den datamaskinen siden den er din egen, noe som kan forårsake noen veldig rare visuelle problemer.

 4. Angi PIN-koden som er opprettet på vertsdatamaskinen for å starte den eksterne økten.

Når klienten kobles til vertsdatamaskinen, vises det en melding på verten som sier "Ditt skrivebord er for øyeblikket delt med , "slik at Chrome Remote Desktop ikke logger på diskret som noen programmer for ekstern tilgang.

Klienten kan også installere Chrome Remote Desktop-utvidelsen for å aktivere kopier / lim inn funksjonalitet mellom de to datamaskinene.

En annen måte å bruke Chrome Remote Desktop på er midlertidige tilgangskoder. Hvis du trenger noen andre for å koble til datamaskinen din, til og med noen som ikke konfigurerte tilgangen i utgangspunktet, er dette ruten du vil gå.

Åpne Fjernstøtte på denne siden og velg Få støtte for å få en engangskode som du kan dele med personen som vil koble til datamaskinen din. Du blir bedt om å installere Chrome Remote Desktop-utvidelsen hvis den ikke allerede er på datamaskinen din.

Alt de trenger å gjøre er å skrive inn koden i Gi støtte delen av den samme siden på datamaskinen. De kan logge på under en hvilken som helst Google-konto for å kontrollere datamaskinen din, så lenge de skriver inn riktig kode.


Tanker på Chrome Remote Desktop

Vi liker veldig enkelt hvor enkelt det er å bruke Chrome Remote Desktop. Når den er installert, er menyen lett tilgjengelig med alle viktige handlinger du kan ta, men ellers er den skjult for visning for å gi plass til skjermen.

Fordi Chrome Remote Desktop kjøres helt fra nettleseren, er det flott at nesten alle operativsystemer kan bruke den. Dette betyr at du neppe er begrenset til hvem du kan gi støtte til.

Også, gitt at Chrome Remote Desktop er installert i bakgrunnen, kan den eksterne brukeren slå av Chrome og til og med logge av kontoen sin, og du kan fremdeles få tilgang til datamaskinen (gitt at du har brukerens passord). 

Faktisk kan klienten starte den eksterne datamaskinen på nytt og deretter logge på igjen når den er fullt på igjen, alt fra Chrome Remote Desktop.

Selv om det er synd at det ikke er en innebygd chat-funksjon, kan du alltid bruke et tredjepartsverktøy til å kommunisere mens du er koblet til den andre datamaskinen. Mange mobile meldingsapper kan også brukes fra datamaskiner.

Besøk Chrome Remote Desktop


Legg igjen en kommentar