Reduser lagringskostnader for iCloud via bilder med flere bildebiblioteker

Apples Photos-app ble introdusert med OS X Yosemite, og erstattet iPhoto og opprettet en one-stop-fotoadministrasjonsbutikk, med muligheten til å lagre, redigere og dele bildene dine. En nyttig funksjon i Photos er muligheten til å jobbe med flere bildebiblioteker. Her ser du på hvorfor flere bildebiblioteker kan være nyttige, hvordan du konfigurerer dem i Bilder på din Mac, og hvordan du angir et systemfoto-bibliotek som skal brukes med iCloud.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Photos-appen på Mac-maskiner som kjører OS X Yosemite og nyere.


Hvorfor flere bildebiblioteker er nyttige

Det er enkelt å organisere Photos-biblioteket ditt i album og mapper, og Photos grupperer også bildene dine intelligent i øyeblikk, samlinger og år.

Hvis du bruker iCloud Photos, er bildene dine tilgjengelige og oppdaterte på Mac, iPhone og iPad. Men mens Apple tilbyr 5 GB gratis iCloud-lagring, kan bilder raskt spise opp den plassen, og gi deg en kostbar iCloud-lagringsplan.

Med flere bildebiblioteker kan du velge hvilke bilder som skal sikkerhetskopieres til iCloud i System Photo Library, og opprette andre biblioteker for bilder som forblir lokale på harddisken.

Systemfoto-biblioteket er det eneste bildebiblioteket som kan brukes med iCloud-bilder, delte album og Min bildestrøm.

Manuel Sulzer / Getty Images


Hvordan lage et nytt bildebibliotek

Bilder-appen din var sannsynligvis satt opp med bare ett bibliotek. Slik oppretter du et nytt fotobibliotek:

  1. Avslutt Photos-applikasjonen på din Mac, hvis den kjører.

  2. Hold nede Alternativ på tastaturet og dobbeltklikk deretter på Bilder ikonet på skrivebordet eller Dock. Slipp Alternativ nøkkelen når du ser Velg Bibliotek vinduet.

  3. Velg Bibliotek vindu, velg Opprett ny.

  4. Gi biblioteket et navn, og velg deretter OK.

  5. Du får se en Velkommen til bilder skjerm, med tilgjengelige alternativer for å flytte bilder til dette nye biblioteket.


Flytt bilder til det nye biblioteket ditt

For å flytte bilder til det nye biblioteket, må du eksportere dem fra et annet bildebibliotek og deretter importere dem til det nye biblioteket.

Eksporter fra et annet bibliotek

  1. Gå til skrivebordet og høyreklikk hvor som helst. Plukke ut Ny mappe, og deretter gi den navnet Eksporterte bilder, eller hva du vil.

  2. Avslutt Photos-appen hvis den er åpen.

  3. Hold nede Alternativ på tastaturet og dobbeltklikk deretter på Bilder ikonet på skrivebordet eller Dock. Slipp Alternativ nøkkelen når du ser Velg Bibliotek vinduet.

  4. Velg Bibliotek vinduet, velg ønsket bibliotek du vil eksportere bilder fra, og velg deretter Velg Bibliotek.

    (I dette eksemplet velger vi det originale biblioteket fordi vi ønsker å legge til bilder i det nye biblioteket vårt.)

  5. Velg ett eller flere bilder du vil eksportere. Bruke Bilder, delt, albumeller prosjekter faner.

  6. Fra filet menyen, velg Eksport.

  7. Velg Eksporter (antall) bilder (bildene slik de vises for øyeblikket, med eventuelle endringer) eller Eksporter umodifiserte originaler.

  8. Fyll ut informasjonen (fototype og filnavn) og velg Eksport.

  9. Spar dialogboksen som vises, velger du skrivebordsmappen som ble opprettet tidligere Eksporterte bilder, Og velg deretter Eksport.

  10. Bildene er nå i Eksporterte bilder mappen på skrivebordet. De er klare til å importeres til det nyopprettede Photos-biblioteket ditt.

Importer de eksporterte bildene til det nye fotografibiblioteket

  1. Avslutt Photos-appen hvis den er åpen.

  2. Hold nede Alternativ på tastaturet og dobbeltklikk deretter på Bilder ikonet på skrivebordet eller Dock. Slipp Alternativ nøkkelen når du ser Velg Bibliotek vinduet.

  3. Velg Bibliotek vinduet, velg det nye bildebiblioteket vi opprettet tidligere. Dette er biblioteket som vi vil legge til bilder til. Plukke ut Velg Bibliotek.

  4. når Velkommen til bilder vinduet åpnes, velg Fil> Importer.

  5. Naviger til skrivebordsmappen der du lagret de eksporterte bildene. Velg bildene og velg deretter Gjennomgang for import.

  6. Du ser bildene dine i en midlertidig mappe som du kan se gjennom. Velg enkeltbilder ved å velge Importer valgt eller importer hele gruppen ved å velge Importer alle nye bilder.

  7. Bildene du importerte ligger nå i det nye biblioteket ditt.


Velg System Photos Library

Du kan bare utpeke ett bildebibliotek til å være ditt systemfoto-bibliotek. Systemfoto-biblioteket er det eneste biblioteket som kan brukes med iCloud-bilder, delte album og Min bildestrøm. Hvis du vil endre System Photos-biblioteket til det nyopprettede Photos-biblioteket, er det en enkel prosess.

  1. Avslutt Photos-appen hvis den er åpen.

  2. Hold nede Alternativ på tastaturet og dobbeltklikk deretter på Bilder ikonet på skrivebordet eller Dock. Slipp Alternativ nøkkelen når du ser Velg Bibliotek vinduet.

  3. Velg Bibliotek vindu, merk at en av fotobibliotekene allerede er utpekt som System Photo Library. 

  4. For å endre System Photo Library, velg et annet bibliotek og velg deretter Velg Bibliotek.

  5. Plukke ut Bilder> Innstillinger fra menylinjen.

  6. Velg general fanen og velg Brukes som System Photo Library.

  7. Det nye systemfoto-biblioteket ditt er satt.


Legg igjen en kommentar