Viser antall ord i Microsoft Word

Du må kanskje vite hvor mange ord det er i Microsoft Word-dokumentet ditt for en skole- eller arbeidsoppgave eller for å oppfylle publiseringskravene til et blogginnlegg eller annet dokument. Microsoft Word teller ordene mens du skriver, og viser denne informasjonen i en enkel form i statuslinjen nederst i dokumentvinduet. For utvidet statistikk om tegnantall, avsnitt og annen informasjon, åpne Word Count-vinduet.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 og Word 2016 for Mac.


Ordtelling i Word for PCer

Statuslinjen viser hvor mange ord det er i et dokument uten at du må åpne et nytt vindu. Hvis du ikke ser ordtellingen i statuslinjen, høyreklikker du på statuslinjen og velger Ordtelling til vise ordtellingen.


Telle valgt tekst i Word for PCer

Du kan også telle antall ord i en del av et dokument. Velg teksten for å se hvor mange ord det er i en setning eller et avsnitt i Word-versjonene for PC-er. Antall ord for den valgte teksten vises i statuslinjen nederst i dokumentet.

For å telle ordene i flere tekstbokser samtidig, trykk og hold nede Ctrl mens du tar tekstvalgene.

Hvordan åpne Word Count-vinduet

Når du trenger mer enn ordtelling, er tilleggsinformasjon tilgjengelig i Word Count-vinduet. For å åpne Word Count-vinduet i alle versjoner av Word, gå til statuslinjen og velg antall ord. Ordtallvinduet inneholder informasjon om antall:

  • sider
  • Ord
  • Tegn, ikke teller mellomrom
  • Tegn, med mellomrom
  • avsnitt
  • Linjer

Sett et hake i boksen ved siden av Inkluder tekstbokser, fotnoter og sluttnoter hvis du vil ha dem inkludert i tellingen.

  1. Velg teksten du vil telle.

  2. Velg omtale fanen.

  3. korrektur gruppe, velg Ordtelling.


Antall ord i Word for Mac

I Word for Mac velger du antall ord i statuslinjen. Dette viser antall ord, tegn, linjer og mer. Statuslinjen viser ordtellingen for hele dokumentet med mindre du velger en del av teksten. I dette tilfellet vises tellingen for den valgte teksten.

Legg igjen en kommentar