Hvordan sette inn et SIM-kort i en smarttelefon

Det er enkelt å sette inn et SIM-kort i smarttelefonen, men det kan virke litt forvirrende hvis du aldri har gjort det før. For å komme i gang, her er en forklaring på de forskjellige typene SIM-kort, sammen med trinnvise instruksjoner om hvordan du setter inn et SIM-kort riktig i en Android eller iPhone.


De forskjellige SIM-kortene

Det er tre hovedstørrelser på SIM-kort som brukes i dag: Nano SIM, Micro SIM og Standard SIM (for eldre telefoner). Den eneste forskjellen er størrelsen på grensen rundt brikken, som gjør at SIM-kortet kan passe inn i forskjellige modeller av telefoner.

SimeonVD / Getty Images

Størrelsen på SIM-kortet du bruker, avhenger av merkevaren og modellen til smarttelefonen din. De fleste moderne smarttelefoner tar et Nano- eller Micro-SIM, med noen eldre telefoner som bruker et standard-SIM.

  • Nano-SIM: iPhone 5 / 5C / 5S og nyere, Google Pixel / Nexus og Galaxy S7 / Note8 og nyere.
  • Mikro simkort: iPhone 4 / 4S, eldre Nokia-, LG-, Huawei- og Motorola-telefoner og Samsung Galaxy J-serien.
  • Standard SIM: Mest funnet i eldre telefoner som iPhone 3GS eller Samsung Galaxy Ace.

For mer informasjon om telefonmodeller og SIM-kort, se denne listen fra whistleOut.


Velge riktig SIM-kortstørrelse

Hvis du bestiller en ny mobiltjeneste, blir SIM-kortet festet til et større plastkort. Bare stikk ut den riktige størrelsesbrikken fra kortet (men ikke stikk den ut før du er sikker på hvilken størrelse du trenger).

mikroman6 / Getty Images

Slik setter du inn et SIM-kort i en iPhone eller en nyere Android-telefon

iPhone og nye Android-telefon bruker en liten skuff der du kan ta ut og sette inn SIM-kortet. På iPhones finner du denne skuffen på høyre side av telefonen din. På Android finner du den enten på siden eller på toppen av enheten.

Hvordan ta SIM-kortet ut av iPhone

  1. Slå av smarttelefonen.
  2. Hold fronten på telefonen vendt mot deg, finn SIM-kortskuffen på smarttelefonen din. SIM-kortskuffen har et lite hull i det som brukes til å skyve skuffen ut.

    Mikhail Artamonov / Getty Images

  3. Deretter skyver du skuffen ut ved å sette et SIM-fjerningsverktøy inn i hullet på SIM-kortskuffen. Hvis du ikke har et SIM-fjerningsverktøy, kan du bruke en binders eller en trykknål i stedet.

    Mikhail Artamonov / Getty Images

    SIM-kortskuffer er skjørog går lett i stykker. Brettet skal komme ut lett, så ikke tving det. Hvis du har problemer med å fjerne skuffen eller hvis den sitter fast, kan du kontakte produsenten av telefonen for støtte.

  4. Nå trekker du SIM-kortskuffen ut av iPhone. Noter hvordan SIM-kortskuffen passer inn i sporet ved å sjekke hullets retning. Dette vil være nyttig senere når du setter inn SIM-skuffen på nytt,

    Mikhail Artamonov / Getty Images

  5. Dette trinnet er viktig. Sett SIM-kortet i skuffen med enten logoen eller gullchipstørrelsen opp. Merk at SIM-kortskuffen har et lite hakk i et av hjørnene, og kortet vil bare passe en vei.

    På nyere smarttelefoner kan skuffen ha mer enn ett spor (se bildet nedenfor). Det mindre sporet er for et Nano-SIM, og det større sporet er for et Micro SD-kort (for å utvide datalagring). Noen skuffer kan til og med ha to Nano SIM-spor for to telefonnumre. Hvis du bare har ett SIM-kort, bruk SIM 1-sporet.

    Anton Gruba / Getty Images

  6. Skyv SIM-skuffen inn i telefonen med fronten på telefonen. Forsikre deg om at skuffen er i samme posisjon som da du fjernet den. Det passer bare en vei, og det skal gå lett inn. Tving aldri skuffen inn igjen.

  7. Slå på telefonen igjen. Bæreinformasjonen skal nå vises på startskjermen. Hvis du har problemer med tjenesten din, kan du kontakte transportøren for å få hjelp.

Hvordan sette inn et SIM-kort på eldre Android-smarttelefoner

På eldre Android-smarttelefoner er SIM-kortseksjonen plassert under batteriet på baksiden av telefonen. Du må fjerne bakdekselet på telefonen og batteriet for å sette inn SIM-kortet.

  1. Slå av telefonen og fjern bakdekselet.
  2. Fjern deretter batteriet fra baksiden av telefonen. For mer informasjon om hvordan du finner og tar ut batteriet, se telefonens bruksanvisning.

    AntonioGuillem / Getty Images

  3. Når batteriet er tatt ut, finn SIM-kortsporet. Hvis det er et gammelt SIM-kort i det, fjern det ved å trekke det forsiktig ut med fingertuppen.

  4. Deretter skyver du SIM-kortet inn i sporet med logosiden opp (så gullbrikken kommer i kontakt med telefonens kretsløp). Se etter et lite bilde som indikerer hvordan hakket hjørne på SIM-kortet passer inn i sporet.

    Avhengig av modell kan det hende at du har mer enn ett SIM-kortspor i telefonen, for eksempel SIM 1 og SIM 2. Hvis du bare setter inn ett SIM-kort, bruker du SIM 1-sporet.

  5. Når SIM-kortet er satt inn, bytter du ut batteriet og bakdekselet på telefonen.
  6. Slå på telefonen igjen. Bæreinformasjonen skal nå vises på startskjermen. Hvis du har problemer med tjenesten din, kan du kontakte transportøren for å få hjelp.

Legg igjen en kommentar