LinkedIn er et sosialt nettverk for profesjonelle å koble til, dele og lære. Det er som Facebook for karrieren din. Til tross for at de er en av de mest populære sosiale plattformene i dag, har mange fortsatt ingen anelse om hva LinkedIn skal brukes til, eller hvordan de kan ha nytte av å være på den. Her er alt du trenger å vite om å få mest mulig ut av LinkedIn.
Hva er LinkedIn?
Enten du er markedsleder i et større selskap, en bedriftseier som driver en liten lokal butikk eller til og med en førsteårsstudent som ser etter sin første jobb etter endt utdannelse, er LinkedIn for alle og alle som er interessert i å ta sitt profesjonelle liv mer seriøst ved å lete etter nye muligheter for å utvide karrieren og komme i kontakt med andre fagpersoner.
Du kan tenke på LinkedIn som det høyteknologiske tilsvaret til å gå til et tradisjonelt nettverksarrangement hvor du går og møter andre fagpersoner personlig, snakker litt om hva du gjør og bytter visittkort. Det er som en stor virtuell nettverkshendelse.
Derek Abella / Web
På LinkedIn nettverker du med folk ved å legge dem til som 'tilkoblinger', i likhet med hvordan du vil lage en venneforespørsel på Facebook. Du snakker via privat melding (eller tilgjengelig kontaktinformasjon), og du har all din profesjonelle erfaring og prestasjoner lagt ut i en pent organisert profil for å vise frem for andre brukere.
LinkedIn ligner Facebook når det gjelder layout og bredt funksjonstilbud. Disse funksjonene er mer spesialiserte fordi de henvender seg til fagfolk, men generelt, hvis du vet hvordan du bruker Facebook eller et annet lignende sosialt nettverk, er LinkedIn noe sammenlignbart.
LinkedIns hovedfunksjoner
Her er noen av de grunnleggende funksjonene som dette forretningsnettverket tilbyr, og hvordan de er designet for å brukes av fagpersoner.
Hjem: Når du har logget på LinkedIn, er hjemmefeeden din nyhetsfeed, som viser nylige innlegg fra forbindelsene dine med andre fagpersoner og selskapssider du følger.
Profil: Profilen din viser navnet ditt, bildet ditt, posisjonen din, yrket ditt og mer rett øverst. Under det har du muligheten til å tilpasse forskjellige seksjoner som en kort oppsummering, arbeidserfaring, utdanning og andre seksjoner på samme måte som hvordan du kan lage et tradisjonelt CV eller CV.
Mitt nettverk: Her finner du en liste over alle fagpersonene du for øyeblikket er koblet til på LinkedIn. Hvis du holder musen over dette alternativet i toppmenyen, vil du også kunne se en rekke andre alternativer som lar deg legge til kontakter, finne personer du kanskje kjenner og finne alumner.
Jobber: Alle slags stillingsoppføringer blir lagt ut på LinkedIn hver dag av arbeidsgivere, og LinkedIn vil anbefale spesifikke jobber til deg basert på din nåværende informasjon, inkludert din beliggenhet og valgfrie stillingsinnstillinger som du kan fylle ut for å få bedre skreddersydde stillingsoppføringer.
Interesser: I tillegg til kontaktene dine med fagpersoner, kan du også følge visse interesser på LinkedIn. Disse inkluderer selskapssider, grupper etter sted eller interesse, LinkedIn's SlideShare-plattform for lysbildefremvisning og LinkedIn's Lynda-plattform for pedagogiske formål.
Søkelinje: LinkedIn har en kraftig søkefunksjon som lar deg filtrere resultatene dine i henhold til flere forskjellige tilpassbare felt. Klikk på "Avansert" ved siden av søkefeltet for å finne spesifikke fagpersoner, selskaper, jobber og mer.
meldinger: Når du vil starte en samtale med en annen profesjonell, kan du gjøre det ved å sende dem en privat melding via LinkedIn. Du kan også legge til vedlegg, inkludere bilder og mer.
Viktige opplysninger: I likhet med andre sosiale nettverk har LinkedIn en varslingsfunksjon som lar deg vite når du har blitt godkjent av noen, invitert til å bli med på noe eller velkommen til å sjekke ut et innlegg du kan være interessert i.
Ventende invitasjoner: Når andre fagpersoner inviterer deg til å få kontakt med dem på LinkedIn, vil du motta en invitasjon som du må godkjenne.
Dette er hovedfunksjonene du først vil legge merke til når du kommer på LinkedIn og registrerer deg for en grunnleggende konto, men du kan dykke dypere ned i noen av de mer spesialiserte detaljene og alternativene ved å utforske plattformen selv.
Du kan til og med oppdage at du vil være interessert i å bruke LinkedIn's Business Services og / eller Premium-kontooppgraderinger, som lar brukere legge ut jobber, dra nytte av talentløsninger, annonsere på plattformen og utvide salgsstrategien til å omfatte sosialt salg på LinkedIn. .
Hva brukes LinkedIn til (som individ)?
Nå vet du hva LinkedIn tilbyr og hva slags mennesker som vanligvis bruker det, men det gir deg sannsynligvis ingen spesifikke ideer for hvordan du kan begynne å bruke det selv. Faktisk oppretter mange brukere en konto og forlater den fordi de ikke aner hvordan de skal bruke LinkedIn.
Her er noen tips for nybegynnere.
- Kom tilbake i kontakt med gamle kolleger. Du kan bruke delen Mitt nettverk til å finne gamle kolleger, lærere, folk du gikk på skole med og alle andre du kanskje synes er verdt å ha i ditt profesjonelle nettverk. Bare skriv inn eller koble e-posten din for å synkronisere kontaktene dine med LinkedIn.
- Bruk profilen din som CV. LinkedIn-profilen din representerer i utgangspunktet et mer komplett (og interaktiv) CV. Du kan inkludere det som en lenke, kanskje i en e-post eller følgebrevet når du søker på jobber. Noen nettsteder som lar deg søke på jobber, vil til og med tillate deg å koble til LinkedIn-profilen din for å importere all informasjonen din. Hvis du trenger å bygge et CV utenfor LinkedIn, er det apper for det.
- Finn og søk på jobber. Husk at LinkedIn er et av de beste stedene å lete etter stillinger online. Du vil alltid få anbefalinger fra LinkedIn om jobber du kan være interessert i, men du kan alltid bruke søkefeltet til å lete etter bestemte stillinger også.
- Finn og ta kontakt med nye fagpersoner. Det er flott å komme tilbake i kontakt med gamle kolleger og få kontakt med alle på din nåværende arbeidsplass som også kan være på LinkedIn, men det som er enda bedre er at du har muligheten til å oppdage nye fagpersoner, lokalt eller internasjonalt, som kanskje kan hjelpe deg med dine profesjonelle bestrebelser.
- Delta i relevante grupper. En flott måte å møte nye fagpersoner å få kontakt med er å bli med i grupper basert på dine interesser eller nåværende yrke og begynne å delta. Andre gruppemedlemmer kan like det de ser og ønsker å få kontakt med deg.
- Blogg om hva du vet. LinkedIn's helt egen publiseringsplattform lar brukerne publisere blogginnlegg og få muligheten til å få lest innholdet sitt av tusenvis. Publiserte innlegg vises også på profilen din, noe som vil øke troverdigheten din i relaterte felt som er relevante for din yrkeserfaring.
Skjermbilde, LinkedIn.
Oppgradering til en Premium LinkedIn-konto
Mange kan gjøre det bra med en gratis LinkedIn-konto, men hvis du er seriøs om å bruke LinkedIn og alle de mest avanserte funksjonene, kan det være lurt å oppgradere til en av de fire tilgjengelige premium-kontoene. Når du går rundt og utforsker plattformen, vil du legge merke til at visse ting som forskjellige avanserte søkefunksjoner ikke er tilgjengelige for gratis brukere.
LinkedIn har for øyeblikket premiumplaner for brukere som ønsker å få drømmejobben sin, vokse og pleie nettverket sitt, låse opp salgsmuligheter og finne eller ansette talent. Du får prøve en premiumplan gratis i en måned, hvoretter du blir belastet med en månedlig avgift avhengig av hvilken plan du velger (pluss skatt).
- LinkedIn Premium-karriere: $ 29.99 i måneden. For individuelle fagpersoner som ønsker å bli ansatt og avanserte karrieren.
- Linkedin Premium Business: $ 59.99 i måneden. For bedrifter som ønsker å vokse og bygge et nettverk.
- LinkedIn Premium-salg: $ 79.99 i måneden. For profesjonelle og bedrifter som leter etter målrettede potensielle kunder.
- LinkedIn Premium Ansette: 119.99 dollar i måneden. For fagpersoner og bedrifter som ønsker å rekruttere og ansette ansatte.
Skjermbilde, LinkedIn.
Som et siste notat, ikke glem å dra nytte av LinkedIns mobilapper. LinkedIn har sine viktigste apper tilgjengelig gratis på iOS- og Android-plattformer med forskjellige andre spesialiserte apper for jobbsøk, SlideShare, Linked Learning og premiumkontoer. Finn lenker til alle disse appene på LinkedIn-mobilsiden.