3 Avanserte åpen kildekodeprosjekter for hjemmesikkerhet

Hvis du er en maskinvarehelt eller en loddesoldat, leter du kanskje etter nye måter å bruke din elektronikkunnskap på. Men er hjemmesikkerhet et alternativ? Før du overlater hjemmets sikkerhet til et sikkerhetssystem med åpen kildekode og en datamaskin med en enkelt kort, er det noen få ting du bør vurdere.


DIY har fordeler

Ved å bygge sikkerhetssystemet ditt fra bunnen av, vet du alle detaljer om hvordan det fungerer, både styrker og svakheter. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for å slippe fremmede inn i hjemmet ditt for å sette opp alt.

Likevel, må du være ekstra forsiktig med slike bestrebelser. En feil i hjemmets sikkerhetssystem kan være dyrere enn en feil i et mer lunefullt prosjekt.

Emma Gibbs / Getty Images


Pato-overvåkingssystemet

Dette prosjektet ble designet av Jorge Rancé for å overvåke fuglen Pato på lang avstand. Den lærer deg hvordan du bygger et sofistikert overvåkingssystem for ditt hjem.

Detaljert i MagPi, utgave 16, inkluderer Pato Surveillance System instruksjoner for å koble en Raspberry Pi til et webkamera, termometer og PiFace-kort for internett-tilgjengelig overvåking av hjemmets miljø. Og om du planlegger å bruke dette systemet for å holde rede på hele huset eller bare fugleburet ditt, er det mye nyttig informasjon her som du kan bruke som grunnlag for mer komplekse systemer.


HomeAlarmPlus Pi

Hvis du er komfortabel med teknologi som NPN-transistorer, variable motstander og skiftregistre, og du vil overvåke hjemmet ditt og tilkoble det med en alarm, så er dette prosjektet for deg.

Selv om det ikke er for uerfarne maskinvarehackere, er Gilberto Garcias instruksjoner for å bygge HomeAlarmPlus Pi veldokumenterte, grundige og enkle å følge. Komplett med en deleliste, bilder og et kodelager med dokumentasjon, viser dette prosjektet deg hvordan du lager et alarmsystem for flere soner for ditt hjem.

HomeAlarmPlus Pi-instruksjonene er tilgjengelige på Garcias blogg, og kodelageret er tilgjengelig på prosjektets GitHub-side.


LinuxMCE

Hvis du er typen person som sier "Sikre hjemmet mitt? Jeg vil automatisere det helt," så er det på tide å møte LinuxMCE.

På sin nettside kaller dette veletablerte open source-prosjektet seg selv det digitale limet mellom media og elektriske apparater. Belysning og media? Kryss av! Klimakontroll og telekom? Kryss av! Hjemmesikkerhet? Kryss av!

I motsetning til Pato Surveillance-systemet og HomeAlarmPlus Pi, er LinuxMCE ikke et eneste prosjekt. Det er et komplett system for automatisering og sikring av hele huset. Du er bare begrenset av fantasien, dyktighet og innsats.

Det finnes mye informasjon på nettet om dette prosjektet, men det beste stedet å komme i gang er det linuxmce wiki. Derfra får du en oversikt over hva som er mulig, og du får tilgang til den nyeste kildekoden, detaljerte instruksjoner og fellesskapsportalen.


Legg igjen en kommentar