Hvordan dele et videoklipp i iMovie

Alle Apple-datamaskiner leveres med iMovie-programvare installert. Videoklippene i Photos-albumene dine er tilgjengelige for iMovie automatisk. Du kan også importere media fra iPad, iPhone eller iPod touch, fra filbaserte kameraer og fra båndbaserte kameraer. Du kan til og med spille inn video direkte i iMovie.

Uansett hvilken metode du bruker, tar du deg tid til å rydde opp og organisere de forskjellige klippene etter at du har importert video til iMovie. Dette holder prosjektet ordnet og gjør det lettere å finne det du leter etter.


Sett sammen videoklipp i iMovie

Du må opprette et prosjekt og importere videoklipp før du kan begynne å jobbe med iMovie-prosjektet.

  1. Åpne iMovie-programvaren.

  2. Klikk på Prosjekt fanen øverst på skjermen.

  3. Klikk på det tomme miniatyrbildet merket Opprett ny, klikk deretter Film fra pop-up-en.

  4. Det nye prosjektskjermen får et standardnavn. Klikk prosjekter øverst på skjermen og skriv inn et prosjektnavn i popup-feltet.

  5. Klikk filet > Importer media.

  6. Klikk på for å importere et videoklipp fra Photos-biblioteket Bilder Library i venstre panel av iMovie, og klikk deretter på album inneholder videoer fra rullegardinmenyen øverst på skjermen for å få frem miniatyrbilder av videoklippene.

  7. Klikk på et miniatyrbilde av et videoklipp og dra det til tidslinjen, som er arbeidsområdet nederst på skjermen. 

  8. Hvis videoen du vil bruke ikke er i Photos-applikasjonen, klikker du på navnet på datamaskinen eller et annet sted i venstre panel på iMovies og finner videoklippet på skrivebordet, i hjemmemappen eller andre steder på datamaskinen. Marker det og klikk Importer valgt

  9. Gjenta prosessen med eventuelle ekstra videoklipp du planlegger å bruke i iMovie-prosjektet.


Hvordan dele videoklipp i iMovie i separate scener

Hvis du har lange klipp som inneholder flere forskjellige scener, kan du dele disse store klippene i flere mindre, som hver inneholder bare en enkelt scene. Å gjøre dette:

  1. Dra klippet du vil dele inn i iMovie-tidslinjen, og velg det ved å klikke på det.

  2. Bruk musen til å flytte lekehodet til den første rammen av en ny scene og Klikk for å plassere den.

  3. Klikk endre i hovedmenylinjen, og klikk deretter Split klipp. Alternativt kan du trykke på Kommando+B for å dele originalklippet i to separate scener.

  4. Hvis du ikke bruker et av klippene, klikker du på det og trykker på Delete.


Hvordan dele eller beskjære ubrukelige opptak

Hvis noen av videoopptakene dine er skjelvende, ute av fokus eller ubrukelige av en eller annen grunn, er det best å kaste bort disse opptakene, slik at det ikke roter prosjektet og tar opp lagringsplass.

Du kan fjerne ubrukelig opptak fra brukbare opptak på to måter: dele den eller beskjære den.

Enhver video som slettes ved hjelp av en av disse metodene, forsvinner for godt fra iMovie, men ikke fra originalfilen. Den vises ikke i søpla, men hvis du senere bestemmer at du vil bruke den, må du importere den til prosjektet.

Splitting ubrukelig opptak

Hvis det ubrukelige opptaket er i begynnelsen eller slutten av et klipp, er det bare å dele den delen av og slette den. Dette er den beste måten å gå når delen du ikke vil bruke, ligger i begynnelsen eller slutten av et klipp.

Beskjæring av ubrukelig opptak

Hvis du vil bruke et stykke video som er midt i et lengre klipp, kan du bruke en iMovie-snarvei.

  1. Velg klippet i tidslinjen.

  2. Hold nede R når du drar over rammene du vil beholde. Valget identifiseres med en gul ramme. 

  3. Trykk og hold inne Kontroll og klikk deretter på den valgte rammen.

  4. Klikk Trim Valg fra hurtigmenyen.


Hvordan kaste uønskede klipp

Hvis du legger til klipp i prosjektet ditt og bestemmer deg for senere at du ikke vil bruke dem, velger du bare klippene du vil bli kvitt og klikker på Delete nøkkel. Dette fjerner klippene fra iMovie, men det påvirker ikke de originale mediefilene. de kan hentes senere hvis du bestemmer deg for at du trenger dem.

Fordi klippene dine blir ryddet opp og organisert, er det mye lettere å sette dem i orden, legge til stillbilder, legge til overganger og lage videoprosjektet.

Legg igjen en kommentar