Hvordan vise linjalen i Word

Word har en linjalfunksjon som lar deg gjøre rimelig nøyaktig layoutarbeid rett i et Word-dokument. Microsoft Word-linjalen er nyttig for å lage CV, følgebrev, skjemaer, brosjyrer og andre dokumenter der det betyr noe hvor og hvor store typer eller grafiske elementer er.

Hvis du ikke ser linjalen mens du arbeider med et dokument, er det sannsynligvis slått av. Slik viser du linjalen i Word.


Hva kan Microsoft Word-linjalen gjøre?

Hvis du vil angi en fane, eller se hvor stor tekstboksen eller overskriften vil være når du skriver ut et dokument, kan du bruke linjalen til å måle hvor på siden du vil at elementene skal falle og se hvor store de vil være når skrevet ut.

Du kan også plassere og endre marger og faner med linjalen ved å dra dem på linjalen.

Hvordan få linjalen i Word

 1. Hvis du vil ha en linjal som vises horisontalt og vertikalt, må du først sørge for at du jobber i Utskriftslayout-visningen. Når dokumentet er åpent, velger du Utskriftsoppsett Utsikt fanen.

 2. Velg Ruler avkrysningsruten. I båndet ligger den øverst i kolonnen som også inneholder rutenett og navigasjonssmerter.

 3. Linjalen vises over dokumentet, så vel som vertikalt på venstre side i utskriftsoppsettet.

 4. Med regelen aktivert, kan du bruke faner og marginer, måle størrelsen og plasseringen av tekstbokser og mer i Utskriftslayout-visningen.

 5. Fjern avmerkingen for å slå av linjalen Ruler avkrysningsruten.


Hvordan vise Microsoft-linjalen i utkastoppsettet i Word

Hvis du foretrekker å jobbe i utkastoppsettet, i stedet for utskriftsoppsettet, fungerer linjalen på samme måte i den visningen. Selv om linjalen ikke vises langs den vertikale margen på dokumentet i utkastoppsettet, vises den øverst. Det fungerer omtrent på samme måte som i utskriftsoppsettet.

 1. Forsikre deg først om at dokumentet ditt er åpent og at du ser på det i utkastet vse. Velg dette for å gjøre dette utkastUtsikt fanen.

 2. Velg Ruler avkrysningsruten på båndet. Det er i samme kolonne på båndet som rutenett og navigasjonsrute.


Hvordan bruke Microsoft Word-linjalen

Når linjalen er aktivert i enten utskriftsoppsettet eller i utkastoppsettet, kan du bruke den til å endre margene og fanene, eller for å se størrelsen og plasseringen av grafiske eller typiske elementer.

Bruke linjalen til å endre margene

 1. Hold musen over den doble fanen ved venstre marg. Musen din vil slå til en dobbel pil, og "Venstre marg" vises som svevetekst. Den delen av dokumentet utenfor margen - den venstre - er gråskygget.

 2. Plukke ut og dra venstre marg ikonet for å øke venstre marg. 

 3. På høyre side av linjalen er høyre marg. Hold musen over den til musen din blir til en toveis pil med "Right Margin" som vises over den.

 4. Velg og dra høyre margin ikonet for å se hvordan det endrer høyre marg.

Hvordan lage en fane ved hjelp av linjalen

 1. Plasser markøren på linjen der du vil plassere fanen.

 2. Velg linjal på stedet der du vil ha fanen. Dette vil opprette et lite hjørneformet ikon som representerer fanen din.

 3. Trykk på Tab for å plassere en fane i dokumentet, og dra deretter til linjalen for å endre plassering av fanen.


Legg igjen en kommentar