Last opp dine egne e-bøker til Google Play Bøker

Last opp EPUB- og PDF-bøkene eller dokumentene dine til Google Play Bøker for å lagre dem på nettet og bruke dem hvor som helst på en hvilken som helst av dine kompatible enheter.


Fremgangsmåte for å laste opp bøkene dine

Opplasting av bøker til Google Play Bøker gjøres via nettstedet Google Play Bøker. Bøker kan lastes inn fra Google Drive-kontoen din eller fra datamaskinen din.

Slik importerer du e-bøkene dine til Google Play Bøker:

  1. Åpne Google Play, velg Mine bøker, og logg på Google-kontoen din hvis du blir bedt om det.

  2. Plukke ut Last opp filer for å bla etter e-boken.

  3. For å laste opp en bok fra datamaskinen din, gå til Last opp kategorien. Ellers se under min disk for å velge en e-bok fra Google Drive-kontoen din.

  4. Velg Plukke ut når du har valgt alle bøkene du vil laste opp.

Det kan ta noen minutter før artiklene dine vises. I noen tilfeller vises omslagsbildet ikke i det hele tatt, og du har et generelt omslag eller den første siden i boka. Det ser ikke ut til å være en måte å løse det problemet på nåværende tidspunkt, men tilpassbare omslag kan være en fremtidig funksjon.

En annen manglende funksjon er muligheten til å meningsfullt organisere disse bøkene med koder, mapper eller samlinger. Du kan søke etter bøker i biblioteket ditt, men bortsett fra at de bare er organisert i separate seksjoner: opplasting, kjøp, utleie og eksempler.


Feilsøking

Hvis bøkene dine ikke lastes opp til Google Play Bøker, er det noen få ting du kan sjekke.

  • Er boken din i et kompatibelt format? E-boken din må være i EPUB- eller PDF-format. Hvis du har et annet format, for eksempel MOBI, kan du konvertere det ved hjelp av et dokumentkonverteringsprogram som Caliber. DRM-beskyttede bøker støttes ikke.
  • Har du for mange bøker? Google lar deg for øyeblikket bare laste opp 1,000 bøker. Du må kanskje prioritere dokumentene du vil lagre i skyen eller finne ut av en måte å sjonglere dem mellom kontoer. 
  • Er du logget på riktig Google-konto? Hvis du laster opp en fil og den ser bra ut, men senere forsvinner, har du sannsynligvis lastet den opp til feil konto. Hvis du ikke lenger har originalen, kan du laste den ned fra Google Play Bøker og deretter laste den opp på nytt til riktig konto.

Bakgrunn

Da Google første gang ga ut Google Books og Google Play Books e-reader, kunne du ikke laste opp dine egne bøker. Det var et lukket system, og du kunne bare lese bøker kjøpt fra Google. Den mest etterspurte funksjonen for Google Bøker var en slags skybasert lagringsalternativ for personlige biblioteker.

I de tidlige dagene av Google Play Bøker kunne du laste ned bøkene og legge dem i et annet leseprogram. Du kan fortsatt gjøre det, men det har noen ulemper. Hvis du bruker en lokal e-bokleser-app som Aldiko, er bøkene dine også lokale. Når du tar opp nettbrettet, kan du ikke fortsette boken du nettopp leste på telefonen. Hvis du mistet telefonen uten å sikkerhetskopiere disse bøkene et annet sted, mistet du også boka.</s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s>

Det samsvarer ikke med realitetene i dagens e-bokmarked for å holde e-bøker offline. De fleste som leser e-bøker foretrekker å ha sitt valg om hvor de skal kjøpe bøker, men likevel være i stand til å lese dem alle fra ett sted.


Legg igjen en kommentar