Programvare : LyXMac : LyxMac

LyxMac

Versjon
2
Plattform
Lisens Freeware

Programvare gjennomgang

Hovedfunksjoner

  • Lag tekniske dokumenter som akademiske artikler og vitenskapelige referanselister
  • Importer LaTeX- og CJK LyX-formater
  • Sett inn matematiske formler, sitater, LyX notater og matematiske makroer
  • Lær deg raskt hvordan du bruker programmet fra dybdeveiledninger

LyX / Mac er en fullverdig innfødt implementering av LyX dokumentprosessoren. Det ble opprinnelig opprettet for Unix, men deretter til slutt portet til Windows og OS X.

LyX / Mac har fleksibilitet og kraft i TeX / LaTeX og kombinerer den med en enkel GUI. Det er primært utformet for å lage komplekse strukturerte dokumenter som akademiske artikler, bøker, filmskripter, teaterspill og vitenskapelige referanser. Programmet støtter en rekke dokumentformater, inkludert LaTeX, CJK LyX, Excel regneark, OpenOffice regneark og RTF.

LyX / Mac dokumentprosessoren med mange av standardformateringsfunksjonene du kan forvente fra en tekstbehandler, men tilbyr også en rekke avanserte funksjoner. Båndet lar deg raskt sette inn matteformler, tabeller, sitater, kryssreferanser, matematikkmakroer, LyX-notater, nomenklaturoppføringer og TeX-kode. Programmet kommer også med en grundig veiledning og veiledning for å hjelpe deg med å jobbe.

LyX / Mac ble opprettet av forskere for forskere. Selv om det gir mange grunnleggende tekstbehandlingsfunksjoner, er det ikke en typisk WYSIWYG tekstbehandler som Word eller OpenOffices Writer. Det er rettet mot brukere som trenger et program spesialisert på utarbeidelse av komplekse dokumenter, særlig de som er på vitenskapelige og matematiske felt. Hvis du er en OS X-bruker som leter etter en dokumentprosessor for ditt tekniske innhold, kan du prøve LyX / Mac.

Oppdatert: 8. februar 2016

▶ Primær filutvidelse

.lyx – LyX Document

▶ Andre filutvidelser brukt LyxMac 2

Støttede filtyper
.TEX LaTeX Source Document
.BST BibTeX Style Document
.DTX Documented LaTeX File
.CLS LaTeX Document Class File
.DVI Device Independent Format File
.INS LaTeX Installer Script
.FD LaTeX Font Definition File
.AUX LaTeX Auxiliary File
.STY LaTeX Style
.RTF Rich Text Format File
.LTX LaTeX Document
Ekstra relaterte filformater
.ODS OpenDocument Spreadsheet
.XLS Excel Spreadsheet