Hjem > H > Hva Trodde Samene På Før Kristendommen?

Hva trodde samene på før kristendommen?

Samisk religion før kristendommen | Reaidu. Den samisk religionen som eksisterte før kristendommen tok over, var en mangfoldig naturreligion. Noaidien var den religiøse lederen eller den som formidlet kontakt mellom guder eller makter og mennesker. Noaidien sin tromme var både et rituelt redskap og et kart over verden.

Les mer

Hva feirer samene på nasjonaldagen?

Hvordan feires samenes nasjonaldag? Mange pynter seg i kofte og ofte er det idrettslag eller andre lokallag som står for arrangement der man samler seg og spiser samisk festmat. I og med at nasjonaldagen ikke er en offisiell fridag foregår gjerne feiringen på ettermiddagstid. Derav, hva er typisk for samisk kultur? Den samiske kulturen har de siste årene fått et oppsving, og handler i dag om langt mer enn bare fargerike kofter og reindrift. Den samiske kulturarven gjennomsyrer i dag også moderne kulturuttrykk – alt fra rapmusikk og arkitektur til samtidskunst og nyskapende design.

Hva betyr fargene i det samiske flagget?

Det samiske flagget representerer samene og Sápmi, og har de samiske fargene og en sirkel som symboliserer solen (rødt) og månen (blått). Det gule og grønne skal forestille naturen og dyrene i samisk kultur. Derav, hva er ottars beretning? Ottars beretning er historien om en mann fra det nordligste Norge som foretok flere sjøreiser på slutten av 800-tallet. Omtrent år 890 besøkte han kongen av Wessex, Alfred den store, der han fortalte om sin reise langs kysten av Nord-Norge og helt til Kvitehavet.

På hvilken måte betalte bøndene skattene sine i middelalderen?

Opprinnelig skulle fogden, som var kongens skatteoppkrever, forhandle med bøndene om ekstraskattene, men det varte ikke så lenge. En del steder ble skattene betalt med mynt, andre steder med varer, som fogden måtte omsette for å få mynt til kongen. Folk spør også når ble inntektsskatt innført? Direkte statsskatt på formue og inntekt kom i 1892, og fra 1895 ble inntektsskatten progressiv. I 1957 ble skatt av årets inntekt innført, praktisert som en forskuddsordning med endelig avregning året etter at inntekten er opptjent. Fra 1976 skal inntektsskatt også betales til fylkeskommunen.

Hvor mange nordmenn har vunnet Oscar?

Norge har allerede «vunnet» Oscar i år, med Æres-Oscar til Liv Ullmann, som ble delt ut fredag kveld. Men også den internasjonale nominasjonen til «Verdens verste menneske», og Joachim Trier og Eskil Vogt i tillegg nominert i kategorien Beste originalmanus, er i norsk sammenheng er en historisk nominasjon. Hvilken norsk film har vunnet Oscar som beste dokumentarfilm? Den svensk-norske dokumentarfilmen Kon-Tiki fra 1950 ble tildelt prisen i 1951. Dette er eneste gangen en norsk film har vunnet en Oscar i denne kategorien.

Hvem har fått flest Oscar?

Katharine Hepburn har flest skuespillerpriser

Ingen skuespillere har vunnet flere Oscar-priser enn Katharine Hepburn. Hun vant fire ganger, for Morning Glory i 1933, Gjett hvem som kommer t middag i 1967, Løven om vinteren i 1968, og På Golden Pond i 1981. Hun ble nominert ytterligere åtte ganger.

By Beatty Mckesson

Hva skjer i det indre øret? :: Hvor ble Veiviseren filmet?
Nyttige lenker