Hjem > H > Hvilken Ideologi Trodde De Fleste På?

Hvilken ideologi trodde de fleste på?

Hvilken ideologi trodde de fleste arbeiderne på? De fleste arbeiderne var sosialister.

Les mer

Følgelig, hva er en legitim stat?

Et politisk system sies å være legitimt i den grad det nyter borgernes tillit og lojalitet. Svært forskjellige typer politiske systemer kan således være legitime. Synkende legitimitet virker i de fleste tilfeller destabiliserende på et politisk system. Hva betyr det at noe er legitimt? Legitim (av latin lex / legis = lov) (engelsk: legitimate) betyr rettmessig. Ordet brukes om noe eller noen som oppfyller krav i bestemte juridiske rettsregler, og/eller oppfyller vilkår i visse andre sosiale normer.

Er det legitimt?

At noe har legitimitet vil si at det er bredt akseptert, enten fordi det er godkjent i lov eller fordi det av andre grunner anses rettmessig eller rettferdig. Ofte kan det som har sterk støtte i folkemeningen bli ansett som legitimt, selv om det ikke alltid vil gjelde. Derav, hvilke tre prinsipper bygger parlamentarismen i norge på? Parlamentarisme bygger på tre prinsipper: Regjeringsmakten utgår fra Stortinget. Det finnes ikke noe politikkområde som ligger utenfor Stortingets kontroll. Regjeringen står ansvarlig overfor Stortinget, og kan fjernes til enhver tid.

Deretter, hvor mange politikere er det i norge?

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. Det består av 169 representanter valgt fra 19 valgdistrikter. Hva er Venstre politikk? Venstresiden er en fløy i politikken der de tilhørende partiene eller personer har visse politiske fellestrekk. Fellestrekket mellom ideologier på venstresiden er et mål om høyere grad av sosial likhet og egalitarisme mellom innbyggerne i et samfunn.

I forhold til dette, kan ikke forskjell på høyre og venstre?

Personer med dyskalkuli sliter ofte med å skille høyre og venstre, nord, sør, øst og vest. Noen får problemer med privatøkonomien. Mange med dyskalkuli har problemer med klokka og forholde seg til tidspunkt. Dyskalkuli er trolig like utbredt som dysleksi. Hva er sperregrensen i Norge? Sperregrensen i Norge

I Norge er det ved stortingsvalg en sperregrense på fire prosent av det samlede stemmetall for hele riket for å kunne bli tildelt ett av de 19 utjevningsmandatene (ett per valgdistrikt) (Grunnloven § 59). Det gjelder derimot ingen sperregrense ved fordelingen av de 150 distriktsmandatene.

Hva kjennetegner høyresiden i norsk politikk?

Høyresiden er en vid samlebetegnelse for politiske partier, ideologier og sympatier som anser sosial lagdeling eller sosial ulikhet som uunngåelig, normalt eller ønskelig. Høyresiden er typisk opptatt av individuell frihet og konservatisme, bevaringen av tradisjonelle institusjoner og verdier.

By Orlena

Hva er norsk A1? :: Hva ligger i begrepet makt og politikk?
Nyttige lenker