Hjem > H > Hva Gikk Fornorskingspolitikken Overfor Samene Ut På?

Hva gikk fornorskingspolitikken overfor samene ut på?

I om lag 100 år (fra cirka 1850) var den offisielle norske politikken at samene skulle assimileres i det norske samfunnet. Fornorskingspolitikken ble ført ut fra det syn at «den eneste redning for lapperne er å absorberes av den norske nasjon».

Les mer

Hva ble konsekvensene av fornorskingen?

Følgene av fornorskingen

Hensikten med den norske stats omfattende assimileringspolitikk overfor samer og kvener, var utvilsomt å utslette kultur, språk, historie og tradisjoner knyttet til opplevelsen av samisk eller finsk/kvensk identitet.
Man kan også spørre hva er sameland og hvor ligger det? Sameland, eller Sápmi, (nordsamisk: Sápmi, lulesamisk: Sábme eller Sámeednam, sørsamisk: Saepmie, umesamisk: Sábmie, skoltesamisk: Sääʹmjânnam) er den tradisjonelle betegnelsen på samenes nasjon. Sápmi ligger i Nord-Europa og omfatter de nordlige deler av Fennoskandia.

Ta dette i betraktning, hva kjennetegner tenkemåten til en person som er tolerant?

Hva kjennetegner tenkemåten til en person som er tolerant? En som er tolerant har respekt for andre mennesker, de godtar at alle er forskjellige og gjør forskjellige ting. Og et annet spørsmål, hvordan vise respekt til andre? Respekt kan du vise ved å vise interesse for det den andre har å si, ved å spørre for å få mer utdypende informasjon og ved å bekrefte overfor den andre at du synes det hun har å si, er viktig. Du bør unngå å avbryte, men vise at du lytter ved å nikke, ha blikkontakt og spørre om ting som bringer samtalen videre.

Hvorfor er det viktig å vise respekt?

Vi har ulik klesstil, interesser og oppfatninger av hva som er kult, og det ene er ikke nødvendigvis mer riktig enn det andre. Det å respektere disse ulikhetene er viktig for å unngå konflikter og for å unngå at folk føler seg krenket eller mobbet. Det er mye respekt i å akseptere andre for den de er! Dessuten, hva er livsanskuelse? Livssyn, livsanskuelse, mer eller mindre sammenhengende og teoretisk begrunnet oppfatning av menneskelivets vilkår, funksjoner, oppgaver, mål og mening. Betegnelsen brukes noen ganger synonymt med moral. Begrepet brukes også om trossamfunn.

Tilsvarende, hvilken funksjon har religion ifølge sosiologen emile durkheim?

Sosiologen Emile Durkheim mente at religion fungerte som et lim som holdet samfunnet sammen. Religionssosiologien Peter L. Berger mente religion bidro til at samfunnets tanker, verdier og forordninger ble gjort forståelige og selvsagte. Religionens verdigrunnlag kan bidra til å opprettholde et fellesskap i samfunnet. Hva går religionskritikk ut på? Religionskritikk innbefatter diskusjon og kritikk av religiøse forestillingers sannhetsverdi; av religion som begrep, kritikk av religiøse praksiser kritiske vurderinger av religionenes konsekvenser for individer, menneskeheten og/eller samfunnet.

Hva er overbærenhet?

(utellelig) Egenskapen å være overbærende. (tellelig) En overbærende kommentar ell. bemerkning.

By Nevlin Rhump

Hva er kvoten på alkohol fra Sverige til Norge? :: Hva menes med en pasning?
Nyttige lenker