Hjem > H > Hvordan Skiller Kristendommen Seg Fra Den Norrøne Religionen?

Hvordan skiller kristendommen seg fra den norrøne religionen?

I den førkristne religionen i Skandinavia var det kulten, altså de hellige handlingene, som sto i fokus. Dette skilte seg klart fra kristendommen, hvor den personlige troen var det vesentlige. Den sterke vektleggingen av kulten var et fellestrekk for norrøn og samisk religion.

Les mer

Også, når norrøn mytologi?

Norrøn mytologi er et vanlig navn på den førkristne religionen i Norge, som gradvis ble erstatta av kristendommen i løpet av 900- og 1000-tallet. Det finnes også en moderne utgave av denne religionen, med etablerte trossamfunn. Hva går åsatro ut på? Åsatru betyr «troen på æsene», og æser kan ses som hovedgruppen av guder innenfor norrøn mytologi. Mange åsatruere forholder seg også til andre guder og vesener fra den norrøne mytologien, og mange lar seg inspirere av andre naturreligioner og nyhedenske bevegelser.

Ta dette i betraktning, hva skjer i valhalla?

Valhall er også navnet på slagmarken hvor falne krigere ligger. I følge de norrøne mytene velger Odin og Frøya ut de verdigste krigerne som blir drept i kamp, og fordeler dem mellom seg. Odin samler sine krigere i Valhall og Frøya samler sine hos seg i Folkvang. Disse utvalgte krigerne kalles einherjer. I forhold til dette, hvordan tok odin selvmord? Odin Olsen Andersgård ble mobbet på to ulike skoler. 19. mars i år tok han sitt eget liv – 13 år gammel.

Hva var Loke kjent for?

Loke har spesiell forbindelse til ild og smedkunst. Han har flere navn og blir for eksempel også kalt Kvedrung og Loft. Loke er sønn av jotnene Fårbaute og Lauvøy. Han er gift med Sigyn, og sammen har de sønnene Narve og Vale, også kalt Nare. Tilsvarende, hvem stjal tor sin hammer? I eddadiktet Trymskvadet fortelles det at jotnen Trym har stjålet Mjølner. Det er en katastrofe for æsene, for uten Mjølner kan ikke Tor forsvare Midtgård og Åsgård mot jotnene. Tryms krav for å gi hammeren tilbake til æsene er at Frøya gifter seg med ham.

Hva drepte Tor?

Mens tordenen samlet seg i himmelen, viste Midgardsormen sin eter-pustende kjeft, og Tor brølte i triumf. Idet han hevet Mjølner til slag fikk Hyme nok og kappet fiskesnøret; Tor drepte Hyme rasende, og vasset i land. Når Tor mistet hammeren sin? Straks han har fått hammeren i fanget, tar han tak i den og svinger den over hodet. Trym blir så overrasket at han nesten besvimer. Men Tor gyver løs på de fæle jotnene, og ikke én av dem sparer han for sine hammerslag. Så reiser han hjem med sin hammer, og slik endte også denne historien godt for gudene i Åsgard.

Angående dette, hva er midgard og hvem bodde der?

Midgard er i den norrøne mytologien den delen av verden hvor menneskene bor. Midgard ligger midt mellom æsenes (gudene) og jotnenes verdener, og navnet betyr inngjerdet eller beskyttet område i midten.

By Brookhouse

Hva inngår i Microsoft Office? :: Hvor gammel var Odin da han døde?
Nyttige lenker