Hjem > H > Hva Heter Det Tørreste Stedet I Norge?

Hva heter det tørreste stedet i Norge?

Skjåk er det tørreste stedet i hele Norge. I gjennomsnitt regner det årlig 278 millimeter i kommunen, som ligger lengst nord i Ottadalen i Oppland. Til sammenligning har Oslo har en årsnedbør på 763 mm. Faktisk kan Skjåk nesten defineres som en ørken, der kravet er mindre enn 250 millimeter nedbør i året.

Les mer

Hvor er det minst nedbør i Norge?

Longyearbyen har en årsmiddel på 190 mm og er det stedet i Norge som får minst nedbør. Derav, hvor regner det minst på vestlandet? Seieren går til Brekke i Sogn, som er ei bygd på sørsiden av Sognefjorden. Her ligger årsnormal på 3575 millimeter nedbør. Med tanke på at en millimeter nedbør gir én liter vann på en kvadratmeter, så får Brekke ganske mange liter i løpet av et år.

Tilsvarende, hvor regner det minst?

hvor regner det minst i verden? Det er i ørkenstrøk at det kommer minst nedbør. Det stedet i verden med lavest gjennomsnittlig årsnedbør er Arica i Chile, Sør-Amerika. Gjennomsnittlig årsnedbør her er 0,8 mm. Hva er forskjellen på innlandsklima og kystklima? Det er temperaturen i havet og fordamping av vann fra havoverflaten som er avgjørende for hva "kystklima" er. Det betyr milde vintre og kjølige somre. "Innlandsklima" påvirkes lite av havet, noe som betyr større årstidsvariasjoner: varme somre og kalde vintre. Temperaturen påvirker nedbørformen.

Tilsvarende, hvorfor regner det så lite i skjåk?

Skjåk, midt inne i høyfjellene i Sør-Norge, er tørrest i Fastlands-Norge. Her sperrer fjellene veien for fuktig luft fra alle kanter. Hvordan oppstår fønvind? Føn eller føhn er en spesielt varm, tørr vind som kommer ned fra en fjellkjede. Den oppstår når fuktig luft presses opp langs fjellkjeden, avgir det meste av fuktigheten som orografisk nedbør og kommer ned igjen på lesiden som tørr og relativt varm luft.

Hvor er det minst sol i Norge?

Mest overskyet i Kautokeino

Vi ba dere også om å stemme på hvor dere tror det er mest overskyet, altså minst sol, i løpet av sommeren. Her har rett over 2.300 lesere stemt, og det er Vanylven i Møre og Romsdal som har fått klart flest stemmer (53 prosent). Men aller mest overskyet er det i Kautokeino.
Ta dette i betraktning, hvilken klimasone er det i norge? Fastlandet har temperert klima i lavlandet. Polarklima finnes i fjellet, langs kysten av Finnmark og på Svalbard. Hele kysten fra Oslofjorden til Troms har et temperert regnklima med milde vintrer (et såkalt C-klima etter Köppens klimaklassifikasjon).

Hvor i Bergen regner det minst?

I Bergen regner det minst ved Sotrabrua og på Flesland i vest, og nedbøren øker jo nærmere byfjellene man kommer. Ved Gullfjellet kan det ofte regne dobbelt så mye som i sentrum, sier Hansen.

By Haleigh

Når er det minst nedbør? :: Hvordan bruke Google Disk?
Nyttige lenker