Hjem > H > Hva Betydde Det For Folk Flest At Norge Ble Kristnet Gi Konkrete Eksempler?

Hva betydde det for folk flest at Norge ble kristnet gi konkrete eksempler?

For folk flest betydde det at Norge ble kristnet at det religiøse livet ble helt forandret, at de måtte overholde kirkens bestemmelser om faste, at barn måtte døpes, at folk ikke skulle arbeide på søndager, og at kirken anbefalte bønder til å frigi sine treller.

Les mer

I forhold til dette, hvordan så olav tryggvason ut?

Faktisk legger ikke Snorre skjul på at Olav Tryggvason er en råtass av en konge: «... stygg og grusom som få når han ble sint, og pinte uvennene sine fælt; noen brente han med ild, noen lot han olme hunder rive i filler, og noen lemlestet han, eller lot dem kaste utfor høye fjell.» Hvor var slaget ved Svolder? Slaget ved Svolder (norrønt Svǫlðr) var et sjøslag som ble utkjempet vest i Østersjøen i september 999 eller 1000. Kong Olav Tryggvason av Norge seilte hjem etter en ekspedisjon til Vendland (Pommern).

I hvilket år grunnla Olav Tryggvason Trondheim?

Olav ble mottatt som en befrier, og han ble så tatt til konge på Øreting. Så grunnla han det som skulle bli byen Trondheim, sannsynligvis i år 997, og bygde seg en kongsgård på Nidarnes. Hvorfor ble reformasjonen innført i Norge? I Norge fantes det ingen folkelige lutherske bevegelser, slik som i Danmark og Sverige. Den protestantiske kong Christian III kunne innføre reformasjonen i Danmark etter sin seier i den danske tronstriden Grevefeiden, og dermed måtte Norge følge etter. Reformasjonen markerer vanligvis slutten på middelalderen i Norge.

Hvordan påvirket innføringen av kristendommen samfunnet?

Innføringen av kristendommen hadde innvirkning på hele samfunnet. Det nye religiøse systemet var på mange måter uforenlig med det livet man hadde levd tidligere. Nye skikker, nye idealer og nye tabuer ble til i skjæringspunktet mellom den gamle og den nye gudstroen. Hvor og når oppstod kristendommen? Kristendommen er en monoteistisk religion og den største av verdensreligionene. Den oppstod rundt år 30 i området hvor dagens Israel ligger, og har bredt seg over hele verden. Kristendommen har i dag 2,3 milliarder tilhengere og er en betydelig religion på alle verdens kontinenter.

Hvordan bygde de Nidarosdomen?

Nidarosdomen. Den ble bygget på en tidligere steinkirke i romansk stil – Kristkirken – bygget av Olav Kyrre på slutten av 1000-tallet. Rundt 1150 ble arbeidene med å utvide Kristkirken satt i gang av Erkebiskopen. Hvem startet byggingen av Nidarosdomen? Da erkebiskop Eystein Erlendsson kom tilbake fra noen år i eksil i England i 1183 startet han med byggearbeidene til det som skulle bli den gotiske katedralen, slik vi kjenner den. Den sto trolig ferdig rundt 1300, men ble i de påfølgende hundreårene utsatt for branner og forfall.

Hvilken kirke er størst i Norge?

Nidarosdomen er en av de eldste og største kirkene i Norge.

By Tobias Donathan

Hvordan hente Oslo S? :: Hva skjedde med Olav den hellige?
Nyttige lenker