Hjem > E > Er Norsk Et Germansk Språk?

Er norsk et germansk språk?

De største moderne germanske språkene er engelsk og tysk, med henholdsvis 380 og 120 millioner morsmålstalere. Andre større germanske språk inkluderer de nedertyske språkene nederlandsk og afrikaans, og de skandinaviske språkene med norsk, dansk, svensk, islandsk og færøysk.

Les mer

Folk spør også hvorfor er det viktig å lære seg engelsk?

Selv i områder der snakker flere språk er engelsk høyt verdsatt, som i diplomati og utdanning, for eksempel – det globale språket vårt fortsetter å dominere. Å kunne kommunisere effektivt på tvers av landegrenser og bedrifter er viktig i dagens geografiske og kulturelt mangfoldige arbeidsplasser. Hvordan ble det engelske språket til? England ble i det 5. århundret erobret av anglere og saksere fra dagens Nord-Tyskland, som brakte med seg germanske språk. Blant de språklige slektningene på kontinentet står frisisk og nedertysk nærmest. Dette utviklet seg til gammelengelsk, som igjen utviklet seg til dagens engelske språk.

Også, hvorfor snakker de engelsk i irland?

Fram til begynnelsen av 1800-tallet var irsk det vanlige folkemål i Irland, selv om innflytelsen fra engelsk begynte å gjøre seg gjeldende allerede fra 1200-tallet. Med 1800-tallet begynte en stor nedgangsperiode, der irsken stadig tapte terreng og ble fortrengt av engelsk i skolen. Angående dette, hva vil det si å være flerspråklig? Å være flerspråklig vil si at en behersker og bruker flere språk. Et menneske, et samfunn og et utdanningsystem kan alle være flerspråklige.

Hva er det vanskeligste språket å lære?

Verdens vanskeligste språk:

Grønlandsk, fordi setningene og ordene er så ekstremt komplisert bygd opp.
Er engelsk det største språket? De fem største språkene i verden er altså: engelsk, kinesisk (mandarin), hindi, spansk og arabisk.

Så, hvor mange snakker kinesisk?

Om lag 885 millionar menneske har mandarin som førstespråk, og 178 millionar har det som andrespråk. Kring 870 millionar bur i Folkerepublikken Kina. Språket blir òg talt i Indonesia, Malaysia, Singapore, Taiwan og mange andre stader i verda. Det har fleire talarar enn noko anna språk i verda. Hvor mange snakker italiensk i verden? Artikkelstart. Italiensk er et romansk språk som snakkes av anslagsvis 65 millioner mennesker, de aller fleste i Italia. Italiensk har offisiell status i Italia, Sveits, San Marino og Vatikanstaten og snakkes av minoriteter i enkelte av Italias naboland, som Frankrike, Slovenia og Kroatia.

Hvilket språk er mest utbredt i Midtøsten?

Arabisk snakkes mest i Midtøsten og Nord-Afrika. Arabisk har mange dialekter og er det hellige språket til Islam. Hindi er det fjerde største språket i verden, med over 310 millioner som snakker det som morsmål.

By Hyams

Hvilken språkfamilie kommer norsk fra? :: Hvordan kommunikasjon påvirkes av sosiale faktorer?
Nyttige lenker