Hjem > H > Hvor Mange Ord I Det Norske Språk?

Hvor mange ord i det norske språk?

Norsk Ordbok (Ordbok over det norske folkemålet og det nynorske skriftmålet) skal ha opp mot 500 000 ord registrert, men det ferdige ordbokverket i 12 bind har bare rundt 330 000 oppslagsord.

Les mer

Hvem snakket urnordisk?

Urnordisk er et nordisk språk som vi kjenner fra innskrifter med runer fra rundt 200–700 evt. Urnordisk er det eldste språket vi kjenner i Norge, Sverige og Danmark. Hvordan skiller norsk seg fra andre språk? I norsk språk har vi to tonemer. De ulike måtene å uttale ordet på gir ulik betydning. Det er forskjell i betydningen om du «tømmer» ut vann fra en bøtte, eller du finner «tømmer» i skogen. På denne måten skiller norsk (og svensk) seg fra mange andre indoeuropeiske språk.

Du kan også spørre hva skjedde i 1885?

I 1885 skjedde det også noe. Stortinget nådde aksjonen inn da 41 stortingsmenn i februar gjorde framlegg om at landsmålet måtte få «full Rett og Fridom jamsides med Bokmaalet». Etter det som truleg er den mest omfattande språkdebatten nokon gong, kom vedtaket i Stortinget. Også, hvorfor er nederlandsk så likt norsk? Professoren begrunner valget med at nederlandsk ligner på norsk i struktur og ord, slik at det går an å lese og forstå språket selv om man ikke har lært det. Theil tror også at tysk er lettere for oss en engelsk, hvis vi ble utsatt for tysk på samme måte som blir med engelsk i dag, via for eksempel filmer og musikk.

Er nederlandsk og flamsk det samme?

Flamsk er også vanlig betegnelse på flamlendernes språk, som er en nederlandsk dialekt. Da Belgia i 1830 ble opprettet som en ettspråklig fransk stat, fikk de nederlandske dialektene bare dialektstatus og ble kalt «flamand» på fransk, dvs. «flamsk». Språkene ble likestilt i 1898 og flamsk fikk betegnelsen nederlandsk. Folk spør også er det vanskelig å lære nederlandsk? Selv om nederlandsk kan virke som et rart valg, fordi mange synes det høres ut som et svært vanskelig språk å lære seg, så forklarer professoren til Forskning.no at det ligner norsk i struktur og ord, slik at det er mulig å forstå det muntlig, selv uten å ha lært det.

Hva er det enkleste språket å lære?

Mange vil kanskje bli overrasket over at forskeren anser det kinesiske språket mandarin som verdens enkleste språk. Ta dette i betraktning, hva er verdens fineste språk? Den norske språkprofessoren Rolf Theil ved Universitetet i Oslo hevder at verdens peneste språk er ”fulfulde” som snakkes i Vest-Afrika. Ifølge studentavisen Universitas hevder professoren at dette språket er ”utrolig nydelig å høre på”. Et eksempel er ordet ”mallumallore” som betyr hagl. Helt gresk!

Hva er det fineste språket i verden?

Fransk har blitt beskrevet som jevnt, flytende, elegant og estetisk tiltalende. Språket høres ekstremt musikalsk ut for det ikke-innfødte øret. Og la oss ikke glemme den sterke kulturelle konteksten som gir fransk status som det vakreste språket i verden.

By Annabal Fomby

Hvordan endre Windows språk? :: Hvilket språk snakker de i Norge?
Nyttige lenker