Hjem > H > Hvilke Språk Lærer Man I Norge?

Hvilke språk lærer man i Norge?

Undervisningsspråket i norsk skole er norsk eller samisk. Skolen må søke om forsøk etter opplæringsloven hvis de ønsker å bruke et annet språk som opplæringsspråk i et fag. Enkelte skoler ønsker å undervise på engelsk eller andre fremmedspråk i fag som ikke er språkfag.

Les mer

Hva betyr 2 fremmedspråk?

Elevene kan i stor grad selv velge 2. fremmedspråk. De vanligste språkene som velges som 2. fremmedspråk er fransk, spansk og tysk, men avhengig av skolenes tilbud kan elevene velge mellom et bredt antall andre språk. Hva er et fremmedspråk? Fremmedspråk er en fellesbetegnelse for de språkfagene i norsk skole som omfatter andre språk enn norsk og samisk. Betegnelse nyttes også tilsvarende utenfor skolesystemet, og en person med et mor [..]

Kan man bytte språk på ungdomsskolen?

Når du har valgt et språkfag i 8. klasse, skal du vanligvis fortsette med det samme faget gjennom hele ungdomsskolen. Men – hvis du føler at du har valgt feil, er det likevel mulig å bytte i løpet av det første semesteret. I noen få tilfeller er det også mulig å bytte språkfag senere. Hva er fremmedspråk nivå 3? Fremmedspråk nivå 3 bygger på fremmedspråk 2. Fremmedspråk 3 kan telle som ett av de to programfagene som du må ha til fordypning innenfor programområdet ”Språk, samfunnsfag og økonomi”. Det kan derfor velges som et av dine gjennomgående fag.

Deretter, hvilket språk er lurt å lære?

5 språk som er lette å lære

  • Engelsk. Det er det mest utbredte språket i verden.
  • Swahili. Swahili er et Bantu språk, sterkt påvirket av arabisk spesielt, i tillegg til engelsk, fransk, tysk og portugisisk.
  • Fransk.
  • Spansk.
  • Italiensk.
Er fremmedspråk obligatorisk? På ungdomsskolen og studiespesialisering på videregående er et andre fremmedspråk obligatorisk. Én av hovedargumentene til å ha et andre fremmedspråk er å komme i kontakt med andre mennesker og kulturer, og at dette kan øke forståelsen for hvordan mennesker lever og tenker.

Og et annet spørsmål, hvordan få fritak fra fremmedspråk?

Elever på studieforberedende studieprogram som er sterkt rammet av dysleksi eller har spesifikke språkvansker, kan søke Statsforvalteren om dispensasjon (fritak) fra vurdering med karakter i fremmedspråk, dersom individuell tilrettelegging ikke er mulig. Eleven skal ikke være med i eksamenstrekket for fremmedspråk. Ta dette i betraktning, kan man ta to språk på vgs? Det er vanlig at en skole tilbyr flere språk, men opplæring i fellesfaget fremmedspråk ligger da mest sannsynlig på samme sted på timeplanen. Dermed kan du ikke følge opplæring i to språk samtidig. Derimot så kan det være mulig å velge språk som et programfag på vg2 og/eller vg3, hvis skolen tilbyr det.

Dessuten, hvorfor velge arbeidslivsfag?

Arbeidslivsfag er gjerne for deg som liker å holde på med praktiske oppgaver, og i dette faget kan du f. eks. jobbe med å bygge modeller av hus, utføre sykkelreparasjoner, bake eller hjelpe til med vaktmestertjenester. Du kan også få bli nærmere kjent med yrkesfagene på videregående skole.

By Miguelita Floria

Hva påvirker språket vårt mest? :: Hva er fremmedspråk nivå 3?
Nyttige lenker