Hjem > E > Er Det Fm Radio I Norge?

Er det FM radio i Norge?

Radio i Norge

De mest kjente teknologiene for å distribuere radioinnhold i Norge er digital radio (DAB) og analog radio (FM). FM og DAB krever en frekvenstillatelse fra Nkom, i motsetning til nettradio og podcast hvor innholdet lastes ned på blant annet mobiltelefon eller en nettside.

Les mer

Når gikk vi over til DAB radio?

Innføringen av Digital Audio Broadcasting (DAB) i Norge skjedde i 2017, etter 30 år med prøvesendinger og utbygging. Innføringen har vært en aktørstyrt prosess, ledet av NRK og P4. Hvilken frekvens sender DAB på? Slik kan du løse det. Mens FM-nettet er plassert fra 87,5 til 108,0 MHz er DAB/DAB+ frekvensene rundt det dobbelte, fra 174–240 MHz, selv om bare litt av båndet benyttes.

Når ble det vanlig med radio i Norge?

I Norge var radioen, før fjernsynet kom i 1960, en sentral og samlende faktor i samfunnslivet fordi nordmenn lyttet til de samme nyhetene og de samme underholdningsprogrammene. Hvordan starte sin egen radiokanal? For å starte internettradio trenger du bare å registrere deg som kringkaster hos Medietilsynet.

Hvordan fungerer FM?

Med lydkringkasting som eksempel kan prinsippet enkelt forklares på denne måten: Radiosenderen sender ut en radiobølge, en bærebølge, med høyt svingetall eller frekvens, typisk rundt 100 MHz (megahertz) eller 100 millioner svingninger i sekundet. Man kan også spørre har sverige dab radio? DAB i Sverige har vært en lang historie med mange utsettelser. I høst varslet NENT Group at de skulle begynne å sende på DAB+ i løpet av januar. Vi kan nå slå fast at det ble det ikke noe av og ifølge radionytt.se har NENT Group søkt om utsettelse til juli.

Er det DAB i Sverige?

Svenskene har bestemt seg for å droppe overgangen til DAB+. I hvert fall inntil videre. - En slik overgang er forbundet med altfor mange uklarheter, sier landets kulturminister Alice Bah Kuhnke, ifølge Svenska Dagbladet. Hvordan innstille DAB radio? På noen mottagere kan det også være nødvendig å nullstille radioen. Velg «gjenopprett fabrikkinnstillingene», «factory reset» eller lignende i menyen på din DAB-radio. I bruksanvisningen finnes det mer informasjon om hvordan man går til verks. Kontakt innkjøpsstedet/forhandler dersom du trenger ytterligere hjelp.

I forhold til dette, kan man bruke fm antenne på dab?

Mange hevder at det er dårlig dekning på DAB-nettet. Men det er ofte feil. Det er antennene som er for dårlige. Eksperter sier at bilens gamle, utvendig FM-piskantenne i kombinasjon med et nytt norskutviklet produkt, er det som gir optimale DAB-forhold.

By Lauritz Leiman

Hvordan få inn DAB radio? :: Hva er normer eksempler?
Nyttige lenker