Hjem > H > Hva Skjedde Med Harald Hårfagre?

Hva skjedde med Harald Hårfagre?

Harald Hårfagre var konge i Norge fra rundt år 865 til sin død omkring 930–933. Tradisjonelt er han blitt framstilt som den første kongen over hele Norge etter å ha slått sine motstandere i slaget i Hafrsfjord i år 872.

Les mer

Også, hvem kom etter harald hårfagre?

Harald Hårfagre
Harald får kongerike frå far sin.
SambuarTora Mosterstong
BarnMange, mellom anna Eirik Blodøks Bjørn Farmann Håkon den gode
EtterfølgjarEirik Blodøks
Man kan også spørre hva skjedde ved slaget ved hafrsfjord? Hafrsfjorden er kjent i norsk historie som arena for den store sluttstriden mellom Harald Hårfagre og vikingkongene. Tradisjonelt har det blitt regnet som slaget der Norge ble samlet til ett rike. Riket Harald samlet, var imidlertid ikke alt det som i dag er Norge, men et område på Sør-Vestlandet.

Angående dette, er du i slekt med harald hårfagre?

Ifølge nyere forskning av historikeren Claus Krag var trolig kun tre generasjoner av Hårfagreætta ved makten. Dette inkluderer, i tillegg til Harald selv, sønnene Eirik Blodøks og Håkon den gode, og Eiriks sønn Harald Gråfell. Og et annet spørsmål, hvordan styrte harald hårfagre riket sitt? Harald styrte over sitt lille kjerneområde langs vestlandskysten ved å reise mellom gårdene sine. Nærværet var nødvendig dels for å sikre kontroll over området, dels for å sikre ressurser. Kongen spiste og drakk seg rundt i riket sitt.

Så, hvem samlet norge til ett rike i ca 870 e kr?

I tidlig middelalder besto Norge av en rekke mindre kongedømmer. Sagaene forteller at det var Harald Hårfagre (ca. 865 - ca. 933) som samlet Norge til ett rike. Og et annet spørsmål, hvordan døde kong harald hårfagre? En mulig danske var høvdingen Tore Haklang. I Grettes saga berettes det hvordan han ble angrepet av Haralds menn og falt på skipet. Denne sagaen er muligens skrevet så sent som 1320-1330, og er regnet å ha lav kildeverdi. Noen mener at Harald i Hafrsfjord erobret Rogaland, mens andre mente at han forsvarte sitt rike.

Hva er Harald Hardråde kjent for?

Veien til enekonge og kampen om Danmark

Harald Hardråde kom tilbake til Norge i 1045 og ble anerkjent som nevøen Magnus den godes medregent, mot å dele sine sølv- og gullskatter med ham. Da Magnus døde i 1047, ble Harald enekonge.
Hvilken konge druknet i Randsfjorden? Halvdan Svartes død og begravelse

Her fortelles at kongen hadde vært på Hadeland i gjestebud, og var på vei over isen på Randsfjorden. I Røykenvik gikk hestene gjennom isen og kongen druknet. Denne versjonen gjentas i Heimskringla (ca. 1230), der Snorre legger til at kongen rakk å bli 40 år gammel.

Hvem var Norges konge før Olav III Kyrre?

Olav Kyrre (norrønt: Óláfr kyrri), født ca. 1050, død 1093, var Norges konge fra 1067 til sin død i 1093. Det første året han regjerte var det sammen med den eldre broren, Magnus, men fra 1069 var Olav enekonge, da Magnus døde ung.

By Leveroni

Hvorfor ble Håkon den gode konge? :: Hvilken kanal går eventyrlig oppussing?
Nyttige lenker