Hjem > H > Hvorfor Ble Håkon Den Gode Konge?

Hvorfor ble Håkon den gode konge?

Han var sønn av Harald Hårfagre og tjenestekvinnen Tora Mosterstang, og ble oppfostret hos kong Athelstan i England, hvor han ble oppdratt som kristen. I 930-årene kom Håkon til Trøndelag, ble tatt til konge og fordrev halvbroren Eirik Blodøks. Håkons herredømme innskrenket seg hovedsakelig til Vestlandet.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvem falt i slaget på stiklestad?

Av Peter Nicolai Arbo. Den samlede overmakten ble fort for stor for Olav, og bondehæren gikk seirende ut av slaget. Ifølge Sigvat skald var det Tore Hund som ga kongen banesåret. Hvor er Hafrsfjord? Hafrsfjord er nord på Jæren og ligger mellom Stavanger og Sola. Fjorden er ca. 9 km lang, og er en såkalt terskelfjord. Den har fire terskler og den er grunnest ved utløpet, bare 3,5 m dyp.

Og et annet spørsmål, hvor mange forfedre har vi?

Aner betyr i dag forfedre i sin alminnelighet. Vi har 4 besteforeldre, 8 oldeforeldre, 16 tippoldeforeldre og så videre. Folk spør også er kongefamilien i slekt med olav den hellige? Kong Harald og Olav den hellige er trolig i slekt. Men tusen år og 30 slektsledd skiller de to monarkene.

Hvilket nummer i rekken er Kong Harald?

Kong Harald V, født 21. februar 1937. Sønn av Kong Olav V og Kronprinsesse Märtha. Etterfulgte sin far som Norges Konge 17. Hva er en rikssamling? Rikssamlingen betegner samlingen av Norge til ett rike. I dag er det enighet blant historikere om at den norske rikssamlingen startet på Vestlandet, utvidet seg til Trøndelag og deler av Nord-Norge, for til slutt også å inkludere Østlandet.

Også, hvem drepte olav tryggvason?

Av Louis Moe. Kong Olav falt i et sjøslag ved Svolder i år 1000, etter å ha blitt slått av en allianse bestående av danskekongen Svein Tjugeskjegg, den svenske kongen Olof Skötkonung og ladejarlen Eirik Håkonsson. Ta dette i betraktning, hva skjedde med vikingene? Vikingtiden kjennetegnes av befolkningsvekst, landnåm, økt handel med Europa, sentralisering av makt og overgangen fra norrøn religion til kristendom. Språket som ble snakket i Skandinavia var norrønt, og i språk- og litteraturhistorisk sammenheng kalles vikingtiden ofte for eldre norrøn tid.

Og et annet spørsmål, hvordan ble norge samlet til et rike?

Snorre hevder at Harald Hårfagres hjemlige maktområde i Vestfold var utgangspunktet for samlingen. Derfra la han under seg Opplandene. Deretter slo Harald de trønderske høvdingene og sikret seg kontroll over Trøndelag gjennom en allianse med Håkon Grjotgardsson på Ørlandet, den senere ladejarlen.

By Lukey

Hvordan åpne QR-kode? :: Hva skjedde med Harald Hårfagre?
Nyttige lenker