Hjem > N > Når Kristendommen Kom Til Norge?

Når kristendommen kom til Norge?

I Norge kobles innføringen av kristendommen til de tre kristningskongene, Håkon Adalsteinsfostre (om lag 935–960), Olav Tryggvason (rundt 995–1000) og Olav Haraldsson (1015–1028). Det var den sistnevnte som gjorde kristendommen til landets offisielle religion rundt 1020.

Les mer

Kva er ei pilegrimsreise?

Artikkelstart. En pilegrim er en person som av religiøse grunner reiser til et sted som i vedkommende religion blir ansett for hellig. Motivasjonen kan være takknemlighet kombinert med et løfte om å tilbe en guddom eller helgen der, eller et ønske om å få del i stedets spesielle velsignelse. Man kan også spørre hvor bor flertallet av de kristne i vår tid? Rundt 2050 kan det være like mange muslimer som kristne i verden. Kristendommen er dominerende i Europa og landene som har vært under europeisk kolonistyre: Nord- og Sør-Amerika, Afrika sør for Sahara og Oseania.

Hva er den mest utbredte religionen?

Med 2,3 milliarder troende er kristne verdens største religiøse gruppe, og fortsatt er det de kristne som får flest babyer. Islam følger som nummer to, med 1,8 milliarder troende. Hvor mange av verdens befolkning er religiøse?

Fem største religionerTilhengere i 2000% av verdens befolkning
Kristendom2,0 milliarder33 %
Islam1,2 milliarder19,6 %
Hinduisme811 millioner13,4 %
Kinesisk folkereligion385 millioner6,4 %

Ta dette i betraktning, hvordan spredde kristendommen seg?

Den sentrale skikkelsen var Martin Luther (1483–1546). Mange områder ble protestantiske som følge av reformasjonen. I de områdene som forble katolske, ble det iverksatt reformer. Med kolonialiseringen av Amerika, Asia og Afrika ble både katolisismen og protestantismen spredt til den nye verden. Hva skjedde under reformasjonen? Reformasjonen er betegnelsen på de religiøse og kulturelle omveltningene som fant sted i store deler av Europa på 1500-tallet og som førte til delingen av vestlig kristendom i den katolske, den lutherske og den reformerte kirken.

Så, når skjedde reformasjonen og hva ble reformert?

Reformasjonen var en religiøs omveltning fra katolisisme til protestantisme i deler av Europa på 1500-tallet, utløst av Martin Luther, som utferdiget 95 teser mot sider av avlatshandelen lørdag 31. oktober 1517. Tilsvarende, hvilken verdensreligion er den yngste? Profeten Bahá'u'lláh grunnla religionen i Persia i 1844. Dette gjør baha'i til verdens yngste religion – og ifølge dem selv den mest moderne.

Hvor lenge har religion eksistert?

Fremkomsten av religiøs adferd er således datert til før delingen av de tidlige homo sapiens for rundt 150 000 år siden. De tidligste funn av symbolske ritualaktivitet – ved siden av gravlegginger – kan være gjort et sted i Sør-Afrika for 70 000 år siden.

By Blumenthal

Hva er det viktigste i kjærlighetens vei? :: Hvor oppstod kristendom?
Nyttige lenker