Hjem > H > Har Norge Kultur?

Har Norge kultur?

Norsk kultur har røtter både i det norske, nordiske , europeiske og internasjonalt. Hva som kjennetegner den norske kulturen og væremåten er et resultat av historie, levekår,befolkningen og påvirkning både fra egen befolkning og andre land.

Les mer

Hva vil det si å være etnisk?

En etnisk gruppe er en gruppe som innenfor et større samfunn selv betrakter seg som en gruppe i forholdet til andre, og som også blir identifisert som en egen folkegruppe av andre. Etnisitet viser altså ikke til objektive kulturforskjeller, men er sosialt og kulturelt definert. Hvor mange etniske nordmenn er det i Norge? Med andre ord er vi i underkant av 3,9 millioner «etniske norske» eller gruppen 000 av en befolkning på i underkant av 5,3 millioner. Det betyr igjen at vi siden 2013 er blitt 16 393 færre «etnisk norske», mens befolkningsveksten fortsetter. Altså er all befolkningsvekst i Norge innvandringsdrevet.

Man kan også spørre hva menes med etnisk bakgrunn?

Etnisitet betegner felles særtrekk ved en gruppe mennesker som identifiserer gruppen som et folk. Fellestrekkene gir seg uttrykk i språk, kultur, musikk, verdier, kunst, praksis, litteratur, familieliv, religion, ritualer, mat, navneskikker, offentlig liv og materiell kultur. Så, hva ligger i begrepet etnisk rensing? omtaler planlagt og overlagt fjerning av personer. Disse personene er fra en bestemt etnisk gruppe, som oppholder seg på et bestemt territorium. Etnisk rensing finner sted ved bruk av makt eller trusler om bruk av makt.

Hva vil det si å ha innvandrerbakgrunn?

Innvandrer. En innvandrer er en person som har opphold og bor i Norge, men er født i utlandet av utenlandskfødte foreldre og fire utenlandskfødte besteforeldre. Hva betyr integrering? Inkludering av individ eller av grupper (som minoriteter) på like vilkår i samfunnet, i en organisasjon eller ulike samfunnsområder som for eksempel utdanningssystem, arbeidsliv eller boligmarked. I begrepet ligger det at det må være gjensidig tilpasning mellom gruppene i samfunnet.

Hva er typisk norske verdier?

Når folk blir spurt om hvilke moralske og politiske verdier de mener rår i Norge, svarer de fleste: Politisk demokrati, likestilling mellom kjønn og likeverd mellom alle mennesker, åndsfrihet – frihet både til å ytre seg og til å utøve sin tro, toleranse og respekt, økonomisk og sosial likhet, solidaritet og aktiv Angående dette, hva menes med begrepet kultur? Kultur brukes spesielt for å betegne menneskelig aktivitet i samfunnet, til forskjell fra for eksempel natur. Kultur, i denne sammenhengen, er resultatene av en periodes, et samfunns eller en gruppes samlede åndelige og materielle virksomhet, ofte særlig om vitenskap, opplysning, kunst, litteratur eller religion.

I forhold til dette, hvor mange nordmenn lever i utlandet?

Nordmenn og norskættede utenfor Norge

født i Norge). Det finnes først og fremst tall over norske statsborgere bosatt i andre land, totalt rundt 160 000.

By Saffren

Hvordan utvikler barn Dialogferdigheter? :: Hvilke ting er typisk norsk?
Nyttige lenker